С 89 гласа "за", 54 "против" и 14 "въздържал се" бяха прекратени правомощията на Кадиев като народен представител.

На пленума на БСП Кадиев обяви, че ще подаде оставка като депутат и ще  напусне Националния съвет на партията. Той обясни, че поема своята отговорност заради изборната загуба на социалистите на евровота. По думите му проблемът на БСП не е в Изпълнителното бюро, а в лидера Сергей Станишев и хората около него.

След като парламентът гласува оставката му, Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви:

"Гласувах „против” един от малкото достойни хора в БСП да си тръгне от НС. Вероятно ние от опозицията ви изненадахме с този вот. Много умело успявате да оттласнете достойните и мислещите хора. Не само г-н Кадиев си тръгва, тръгнаха си и много други, които осъзнаха каква партия е БСП, колко е безсмислено не само да бъде подкрепяна, да й се дава шанс за управление".

По думите на Атанасова от ГЕРБ очаквали оставката на Кадиев, но много по-добре щяло да бъде да бъде да има други оставки, които "да доведат до всенародни тържества”.

Борис Цветков от левицата също обяви, че е гласувал срещу освобождаването на Кадиев, защото той отстоявал интересите на хората и мястото му в бъдеще би трябвало да е в българския парламент.

"Не мога да разбера колегите от ГЕРБ кога са искрени – когато 2 г. в Столичния общински съвет не подкрепяха кандидатурата на Кадиев за зам.-председател на СОС, когато водеха дела срещу него за политически и експертни изказвания, или когато се обясняват в отрицателен вот”, репликира той Атанасова.

Пред дни Кадиев дойде в парламента, за да си даде оставката и не гласува заедно с БСП новия състав на Сметната палата.

Георги Кадиев бе избран за депутат от 23-ти МИР София.