Трябва да преговаряме веднага. Не смятам, че трябва да приемаме, че сме дефинитивно на път да излезем. Би трябвало да се уверим, че хората са удовлетворени - правилно им поверихме това решение, можем да им се доверим отново и след 18 месеца, за да проверим дали те наистина желаят точно това, каза Смит в предаването на Би Би Си "Шоуто на Андрю Мар", цитиран от БТА.

Според друг претендент за поста на Джереми Корбин - депутатката Анджела Игъл, е необходимо единодушието на всички политически партии във Великобритания по условията на бъдещо споразумение за Брекзит.

"Трябва да определим подходящите условията за напускане и да имаме съгласието на всички партии с тях", каза Игъл в същото предаване.

Шотландският първи министър Никола Стърджън заяви, че на този етап не изключва възможността Шотландия да остане едновременно в ЕС и в рамките на Великобритания.

"Когато имаш пред себе си неизследвана територия, на практика разполагаш с чист лист хартия и можеш да обмисляш неща, които преди са изглеждали немислими", каза Стърджън в "Шоуто на Андрю Мар".

Повечето британци са против втори референдум за членството в ЕС, а над половината смятат, че новият премиер Тереза Мей трябва да продължи да управлява, без да се обявяват избори, показва огласено днес допитване.

Според сондаж на маркетингова агенция "КомРес" за в. "Сънди мирър" и "Индипендънт" 57 процента от запитаните не подкрепят втори референдум за Брекзит, докато 29 процента го одобряват. Общо 46 на сто от анкетираните са на мнение, че Мей не би трябвало да свиква избори, а според 38 на сто тя трябва да се допита до страната, за да получи подкрепа за програмата си за излизане на Великобритания от блока, в който членува от 1973 година.

Самата Мей изключи вероятността за втори референдум с думите "Брекзит значи Брекзит". В допитването на "КомРес" между 13 и 15 юли са участвали 2097 пълнолетни британци.