Двама нови заместник-министри назначи правителството в Министерството на вътрешните работи и Министерството на финансите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Ивелина Дундакова е назначена за заместник-министър на вътрешните работи. Тя е дългогодишен кадър на Министерството на вътрешните работи. Към настоящия момент е началник отдел "Регионално сътрудничество и международни организации" в дирекция "ЕС и международно сътрудничество", а преди това е била главен експерт в дирекция "Анализ и политики" в МВР. Ивелина Дундакова е заемала поста на съветник към Националния координатор за противодействие на тероризма и сигурността под Министерството на правосъдието и сигурността в Нидерландия. Тя е работила и като анализатор на риска в данъчната служба към Министерството на финансите в Нидерландия. Завършила е "Международни отношения и проблеми на сигурността" в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и "Управление, икономика и право" в "Inholland University" в Ротердам.

Милена Райкова е назначена за заместник-министър на финансите, считано от 1 август. Преди да поеме поста, е работила в Сметната палата - била е съветник на председателя и главен експерт в същата институция. Райкова е работила като финансов контрольор в Българската национална телевизия и като главен финансов инспектор в Агенцията за държавна финансова инспекция. Милена Райкова има богат опит и в частния финансов и застрахователен сектор. Магистър е по "Финанси и кредит" от Университета за национално и световно стопанство - гСофия.

В последния работен ден на служебното правителство с премиер Гълъб Донев от постовете си бяха освободени всички заместник-министри. След встъпването в длъжност на новоизбрания редовен кабинет местата на заместник-министрите се попълват поетапно с нови назначения.