Аргументите на вота на недоверие са несъстоятелни, каза в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Очакваме национално отговорните и разумни политици и партии да подкрепят правителството в усилията да изведем България в успешна посока в условията на справяне със здравна, социална и икономическа криза. Ако БСП са наистина толкова загрижени за проблемите на корупцията, нека погледнат първо себе си и започнат промяната от собствените си редици, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ по време на брифинг в парламента.

Д-р Дариткова отбеляза, че това е пети по ред вот на недоверие към правителството и посочи, че неотдавна е имало вот по същата тема. Аргументите, които тогава бяха несъстоятелни и затова не събраха нужната подкрепа. Този вот беше загубен от тях, посочи д-р Дариткова и изтъкна, че дори ЕК е потвърдила успехите на България за справянето с корупцията и отпадането на мониторингът върху съдебната ни система в тази връзка.

Дариткова отбеляза, че не е вярно, че Елена Йончева е инициирала дискусия в Европейския парламент относно състоянието на върховенството на закона в България. Тя нарече предстоящата дискусия "рутинен ежегоден процес". Председателят на ГЕРБ в парламента беше категорична, че ГЕРБ е решен да изпълни докрай ангажиментите си в подобряване на социалната, здравната и икономическата среда.