Депутатите на ГЕРБ ще се върнат в пленарната зала само, когато в дневния ред бъдат гласувани и записан проект за промени в Изборния кодекс, заяви на пресконференция народният представител Цецка Цачева.

За съжаление, добави тя, този законопроект, внесен още на 27 юни, все още не е разпределен от председателя на парламента в ресорните комисии.

Позицията ни е непроменена, още повече, че няма и покана от левицата за разговори.

Вчера Сергей Станишев заяви, че може да се води диалог в една от залите на Народното събрание, но къде съзирате тук покана, риторично попита Цачева, цитирана от БТА.

Най-напред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е готов на разговори с БСП. Председателят на БСП Сергей Станишев отговори, че е съгласен на разговори, но това може да стане само в Народното събрание. 

От БСП: Ще се върнат

Няма как ГЕРБ да не се върнат в пленарната зала на парламента, убеден е депутатът от БСП Антон Кутев. Той смята, че ако не го направят, това би било отказ от демокрация и от нормалните правила.

"Те прекалиха с отсъствието си и са в изключително неудобна позиция, защото вече няма как да обяснят връщането си", заяви Кутев по bTV, цитиран от БГНЕС.

Борисов дава заявки за обръщане на позицията – не защото е станал по-разговорчив, той го прави, защото Европейската народна партия го подбутва към това, смята Кутев.
ЕНП е наясно, че правилата трябва да се спазват, е мнението на депутата.

Левицата не е настойница на Волен Сидеров, "но тъй като ГЕРБ ги няма в парламента, той е единствената опозиция", коментира Кутев. По думите му не "Атака" пречи на диалога, а отсъствието на едната страна.