"Решил човекът, върнал се" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в село Лиляче, Община Враца прибирането на бизнесмена Васил Божков, който ден по-рано кацна в София, след като 3 години живя в Дубай заради водените от българските власти разследвания срещу него.

"Какво повече да коментирам? Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме години няколко подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко, последните години виждате приходите от хазарта са повече и това е изяснено", заяви Борисов.

Бившият премиер обясни, че не го притеснява, че Божков може да стане защитен свидетел и беше категоричен, че от ГЕРБ са защитили интереса на държавата.

"Видяхте какви лъжи, компромати, сглобки направиха през тези три години и нито една не е вярна. Истината ще възтържествува. Искрено се надявам г-н Божков да е дошъл да си реши проблемите с правосъдието, ако е невинен да си изчисти името, а ако е виновен - имаме съдебна система", отбеляза Борисов.

И подчерта, че е притеснително това, което се случва с цените на горивата.

"Без никакво основание спекулативно във времето когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Хубаво г-н Демерджиев напада вътрешния министър. Да, той заслужава да бъде питан защо така смени и кой го накара да смени областни ръководители на полицейските структури. Защото в момента една партия - еднолично партията на промяната - поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Кое налага, без да се коментира изобщо - сменят се бордовете на Тотото, Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури", попита Борисов и продължи:

"Всъщност ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство, където нямаме поглед. И понеже Демерджиев няколко пъти подмята за записите, да, нас също ни тревожат тези записи".

По думите му "този главен секретар е гласуван от Министерския съвет, разбира се, че той не се справя".

Борисов беше категоричен, че в местните избори ГЕРБ се включва с повече подкрепа от тази за ПП и ДБ, взети заедно.