"Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг" - така един от адвокатите на Важил Божков - Стоян Баумайер - отговори на въпрос на журналисти дали връщането на клиента му има връзка с убийството на Алексей Петров. Пред bTV Баумайер добави: "Абсурдно е. Те нямат нищо общо. Пътищата на Васил Божков и Алексей Петров никога не са се пресичали".

Адвокат Баумайер пристигна на Терминал 2 на столичното летище от Дубай заедно със своя клиент. На място бе и другият адвокат на Божков Георги Гатев.

За задържането на Божков адвокатите обясниха, че той е откаран в МВР болница за преглед, а след това ще бъде разпитан от прокуратурата.

По думите на Стоян Баумайер бившият хазартен бос се е прибрал едва сега у нас, защото до завчера не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната заради от съображения за неговата сигурност.

"Процедурата се спазваше от властите в Абу Даби и от властите на летище София той беше задържан за 24 часа. Сега ще го откарат в МВР болница за преглед. След това евентуално ще бъде разпитан от прокуратурата. Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до 23 август, до завчера, той нямаше разрешение от властите в Дубай да напуска страната от съображение за неговата сигурност. Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда", настоя Баумайер.

Мотивите на Божков да се прибере в родината са да изчисти името си пред съда, добави адвокатът.

"Знам за какво е арестуван, но ще го коментираме след понеделник. Съветвам ви да следите социалните профили - там ще има допълнителна информация", обясни Баумайер. По неговите думи Божков не се чувства виновен за нищо. 

Адвокатите останаха около два часа на летището, което обясниха с процедура на властите. 

От прокуратурата обявиха, че вече има наложена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.