Бившият премиер Бойко Борисов отправи нов залп към настоящите управляващи, докато беше на посещение в градската галерия в Годеч.

В компанията на бившите си министри и настоящи депутати Николай Нанков и Младен Маринов, лидерът на ГЕРБ коментира отстраняването на шефа на АПИ преди дни. "Те изчегъртаха и своите, както се случи в АПИ. Толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили и са забравили, че са сменили АПИ.

"В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес.", каза Борисов. 

И тази женица, където са я сложили за министър... Обаче понеже не се знае кой го е назначил, колко в торбичките е занесъл на Радев и тихомълком назначават, сменят. И тя понеже забравила, че сменила началника на АПИ, лично я слушах тази женица, каза, защото били разплатили на приятелски фирми", каза Бойко Борисов и призова президентът да каже кои са приятелските фирми.

Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала "Тракия" щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство. "Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма", подчерта той.

"Правителството има сега за задача да източат ББР. Необезпечени кредити без никакви гаранции уж за нови развиващи се фирми", заяви още лидерът на ГЕРБ, докато разглеждаше картини в Годеч.

Кметът на градчето обясни, че новата галерия някога е била градска баня, а Борисов похвали града, че има обновена сграда за полицията и пожарната. "От много време се говори, че искат да затварят полицията и пожарната", оплака се кметът. "Действайте и не се плашете. "Ние идваме!", каза шеговито експремиерът, явно визирайки с новото име на парламентарната група на Мая Манолова "Изправи се БГ! Ние идваме". 

По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание - "Ние идваме", Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. "Ние имаме по 20 и кусур... Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали... С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01", пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции... Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР, заяви още председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала "Хемус", които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. "Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора", посочи лидерът на ГЕРБ.