Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на поредната си инспекция на магистралата и отново се похвали, че е изградил за 6 месеца половин магистрала, докато предшествениците му за 3 години само една трета, предаде агенция "Фокус".

Премиерът инспектира строителството на АМ „Люлин” при пътен възел Даскалово, където частично ще бъде възстановено движението от днес. Борисов се надява до края на годината да се влезе в график и да вървят автомобили, а до 15 май да е готова цялата магистрала. Той обеща, че на всеки 20 дни ще информира как върви строителството на магистрала „Люлин”. „Пускаме ги тези платна, за да не ги прекарваме през Радомир и Перник, а да си вървят през магистралата”, коментира премиерът.

Не можем да забавяме магистралите повече, обяви премиерът по повод откритите фосили на древни риби на АМ „Люлин”.  По думите му находките ще бъдат изложени в музей.

Днес констатираме, че няма да бъде загубен нито един лев от еврофондовете. Това пък обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който бе на инспекцията заедно с премиерът. Министър Росен Плевнелиев отбеляза, че магистрала „Люлин” е изградена на 82%.  „Трябваше да постигнем 142 млн. евро обем към края на годината, за да не изгубим 1 лв. от тези 111 млн. евро, което е европейското финансиране. Към днешна дата са постигнати 132 млн. евро два месеца предсрочно. Това, което те трябва да усвоят към края на годината, ще го усвоят към края на октомври”, коментира Плевнелиев. Той отбеляза, че на строежа на АМ „Люлин” се трудят денонощно 1900 работници. Министърът уточни, че строежът на всички мостове е приключил.

Много магистрали са ги отнесли у дома през годините, а аз ще ги оставя тук на вас, а после ги правете, каквото искате. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към жители на района на пътен възел Даскалово, където върви строежа на АМ „Люлин”. Възрастна жена се оплака на премиера, че заради строежа всичко е кално, няма тротоари и че се опасява от шума от преминаващите превозни средства през магистралата. Министър-председателят я увери, че шумът ще бъде изолиран като „на Орлов мост” в София и обеща лично да сади дръвчета при залесяването. Зарадвана жената го покани за седмица на гости и обеща да му направи мекици.