Поводът е жалба, изпратена до агенцията от родител. Новината беше потвърдена пред БГНЕС от пресаташето на ДАЗД Люба Спириева.

Според автора на сигнала обект на политическата акция на Борисов станали ученици от 1-ви до 4-ти клас в благовградското 3-то ОУ "Димитър Талев".

Лидерът на ГЕРБ бил поканен там, за да присъства на откриването на новата спортна зала на училището, построена с пари, отпуснати от неговия кабинет.
В духа на предизборната кампания бившият премиер обяснил на децата до какви пагубни последици може да доведе политиката на кабинета "Орешарски".

"Така като ви гледам, искам да ви кажа, че вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски. И като си идете вкъщи, кажете на бабите и дядовците си, че това, което ги лъжат, че за Великден и Коледа ще им дадат по някой лев, вие ще ги платите с лихвите, които харчат в момента", предупредил Борисов малчуганите, предаде bTV.

От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявиха, че ще прегледат записите от мероприятието и тогава ще се произнесат.

От училището няма коментар, тъй като директорът е в отпуска.

Това не е първият случай, в който ГЕРБ си позволява политическа агитация пред деца, която е забранена от Закона за закрила на детето, допълва "Сега".

През април 2011 г. ученици в Пещера трябваше да изписват фразата "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на състезание, организирано от бившия депутат на Борисов Красимира Симеонова. През септември същата година първокласници в Троян получиха учебник със снимка на кандидат-кмета на ГЕРБ в града, а активисти на партията в Пловдив организираха детско парти от нейно име.