По думите на Димитров, той, семейството му и негови приятели пуснали общо 10 бюлетини за партията, а в обявените официални резултати от 28-а СИК за ВМРО гласовете били 0.

Според кандидат-депутата става дума за схема за манипулация, от избирателната секция твърдят, че е станала грешка. Димитров вече е дал показания, съобщи БНТ.

Дори и да приема, че приятелите ми са ме излъгали, че майка ми, баща ми и сестра ми не са гласували за мен, знам самият аз как съм гласувал. Също така смея да кажа, че бюлетината, която съм пуснал, е валидна. Защото аз самият съм в състояние, аз обучавам секционни комисии”, уточни той.

Александър Димитров е подал жалби до президента, министър-председателя, главния прокурор и омбудсмана, в които описва случая с липсващия му глас. От прокуратурата реагирали светкавично и веднага възложили случая за разследване на полицията.

От столичното Шесто РПУ Димитров е получил уверения, че има достатъчно доказателства за твърденията му, че е извършена манипулация в протоколите от въпросната избирателна секция, за да бъде образувано досъдебно производство.