Коментари - Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат | Днес.dir.bg

Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат

Членовете на 28-а Секционна избирателна комисия в София ще бъдат извикани за разпит в Шесто РПУ, след като преди дни кандидат-депутатът от ВМРО Александър Димитров се оплака, че бюлетината му, пусната във въпросната избирателна секция, е изчезнала.

Обратно в новината

Коментари - Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат | Днес.dir.bg

Коментари

Пак съм аз :) Докъде стигна разследването?

Докъде стигна разследването?

Опозицията на ГЕРБ не изпълни, или не и дадоха да се изпълнят исканията за контрол на целия изборен процес. В много секции няма представители на малки партии. Това е предпоставка за подмяна на бюлетини, неправомерно бракуване, а защо не - фалшиви секции, подменени протоколи и т.н. И нещо характерно за тази година - ниска избирателна активност, или възпрепятстване на използването на част от подготвените бюлетини за мъртвите души....? Цацко захващай се, народът засега ти вярва.

Е, такива неща се правят в комисиите, независимо коя партия е на власт. Преди години и аз гласувах за малка партия, а в резултатите пишеше 0%. Ама, не членувам никъде и нали има тайна на вота - иди, че се оплаквай и доказвай! Но тези са намерили майстора си.

Това е публична тайна,че са правят такива работи в секциите. Просто сега се каза,че царят е гол. Сега трябва тази комисия да я наденат на кол и тези хожра да лежат в затвора. След което ще видите,че други членове няма да посмеят да правят такива ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Ама досега минаваше всичко гратис. Сега Цацаров да им скъса камизолките на тези ченове,да им скъса шортите и да им отреже членчетата. Отвращават ме такива човечета-жалки и продажни.Не сте за комисии а за женски пазар ,нещастници. ПфуБог да ви убие.

Че какви са гаранциите, че този не лъже?

Тоест кандидат политик не е гласувал за себе си?!?

Ами освен да го пратим да се закълне пред Бойко :)))според вас за да има гаранция. Стига вече заорлем да си затваряме очите...

Прокуратурата се занимава с пълни глупости! Този сам не може да докаже за кого е гласувал, други ще доказват. По-скоро е натясно, защото има 0 гласуве за него и се чуди как да се оправдае пред началството си. По тази логика, всеки може да каже, че е гласувал за партия с 0 гласа и да повдига съмнения.

"Този са не може да докаже за кого е гласувал ..." защото само един истнски ГЕРБЕРАСТ и (разбира се) храбрият Цвинокио могат да докажат, че са гласували за Герберастия ! А става въпрос за проста фалшификация на изборни резултати.

ДАНС и Специализираната прокуратура подхващат огромния гаф на ГДБОП и прокурор Иван Аврамов от Софийската градска прокуратура с ареста на зам.ръководителя на Окръжната прокуратура в Бургас Ангел Георгиев. Оказва се, че операцията в Бургас на 14 февруари, в която бяха включени десет антимафиоти от столицата, ръководството на ОД на МВР-Бургас, експерти с мобилна апаратура и свръхоборудвана криминалистична лаборатория, е зле скроено лично отмъщение, струващо на държавата стотици хиляди левове. Прокурор Георгиев и адвокат Марин Стефанов бяха задържани около 16,30 часа в четвъртък в кафене Амарето до Съдебната палата и разпитвани на място до 23 часа, а след това бяха отведени в ареста, уличени, по думите на министър Цветан Цветанов в това, че трябвало да поделят подкуп от 8 хил.лв. Парите били предложени от обвиняем по дело, водено от прокурор Георгиев, а адвокатът е трябвало да ги пренесе, за да бъде прекратено разследването. Флагман.бг се добра до източници от разследването, които разкриха долнопробен сценарий, който, ако е верен, излиза, че е скалъпен в Софийска градска прокуратура с участието на двама прокурори от там - Първолета Никова и Иван Аврамов. Човекът, който организирал предаването на белязаните 8 хиляди лева на адвокат Стефанов, за да си ги подели той с прокурор Георгиев, бил любовникът на Никова 37-годишния Рангел Станчев. Станчев бе задържан през 2010 г. в апартамента на прокурорката по започнало разследване на организирана престъпна група за кредитни и имотни измами, в центъра на която са сем. Румяна и Светлозар Лолови от Бургас. Лолови успяха да избягат в САЩ малко преди да им бъде повдигнато обвинението. По това време Никова все още е прокурор в Бургас и живее с Рангел, който е шофьор на Лолови. Впоследствие Рангел Станчев се съгласява да съдейства на прокуратурата и затова е пуснат на свобода.

Стига с тия ченгесарски истории! При състав повече от 50-60 хиляди ще има и много мърша, която да се изявява така! Що не земем да ги посъкратим , като войската,а?

При преписи от протоколите, измамите могат да се правят предимно в секциите и то по кокошкарски способи!

Не се ли прави ЕДИН протокол или всеки си прави за себе си???И от къде и за кого се правят "преписи"при толкова закупени "ксерокси"..Елементарен сбор преди подпшисите НЕ изисква кой знае какво мъчение...

Е, това е само върхът на айсберга. Тепърва ни предстои да научим приложението на 350-те хиляди незаконни бюлетини и 600-те хиляди изчезнали, дето уж трябваше да са неизползвани. Ще излязат всички герберски манипулации, фалшификации, инсинуации, измами, лъжи и изобщо всичко, което тази мутренска партия е в състояние да измисли и използва, за да опорочи вота. Освен купения вот

Само герберски ли? Не подценявайте и опонентите им, все пак...

пиша за последно..... Сдобих се с добра тоалетна хартийка- около 20 000 бюлетинки! Баджанакът работи там , трябва да ги унищожат и той ми е взел половината от купа - кара бусче в предприятието. Колко пъти да ги броя- намразих математиката!

Кой ти даде бюлетините???

Тази информация, която е много яка опровергава всякакви други твърдения. Склонен съм да вярвам на нея ,тъй като е добита по опосредствен начин. Дори има закононарушение - не са били отпечатани необходимия запас от 10 % -Кой е прибрал паричките?

Медии ,Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!

ЦИК има една единствена работа - да организира и отчете изборите. Когато няма избори така и не знам какво правят служителите от ЦИК. Даже не ги организира точно тя, а само осъществява контрол. И кво стана? Накупиха се едни скъпи ксерокси почти 2 и половина пъти над пазарната цена. , оказа се че част от тях нямали консуматив (Е къв ще е тоя чисто нов ксерокс с празна мастилница или тонер). Продавам компютърна техника и знам колко струва един принтер 3 в 1 професионален, с опция за копиране само с натискане на един бутон без да е включен към компютър, лазерен, Демо-консуматива му е за поне 800 страници. Който се интересува да надникне колко струват M1217NFW и M1212NF без отстъпка хем тия са скъповати от класа си. Никакъв ангажимент по поръчването и надзора на бюлетините, хаос в доставянето, та хора звънели и поръчвали в печатницата количества бюлетини... Пълна боза с "Мъртви души"... Нямаше нито един горещ телефон при забелязано нарушение да звъннем. Забелязах нещо (ненарязан с нож печата и не подписват бюлетините в нашата секция) и повече от 2 часа търсих на кой да звънна по сайтовете, звъня - не вдига - търся друг... После призвънявам хаотично номерата накоито съм звънял. Накрая казват "ми донесете си жалбата в писмен вид в работен ден". А то каквото става става в момента, около средата на изборния ден време има - иди или прати човек и констатирай. След като се взе решение за предварителния печат ( наранен с нож, два подписа... ) никой не се зае да обясни на гражданите по TV за какво да гледат. И да е споменато нейде по новините няма нормален човек дето цял ден да седи като квчка то телевизора. И хората в избирателната секция където гласувах не знаеха, та спорихме. И аз след загубени 2 часа (зер не са ми само изборите грижа, имам си и мои) си рекох "Е#ал съм ти Пенке панаирите" и спрях да се занимавам, което може и да е било целта. Е не става така. Касация на изборите и първо ЦИК да обмисли дейността си, а не убурлешката.

... и в моята секция печата НЕ беше нарязан... :(((

Купуването и продаването на гласове е престъпление! А купуването на цяла комисия?

А на няколко комисии ???? или направо на ядрото в ЦИК ???

Тия в тоя парламент ни мислят за пълни тапаци.. егати цирка.. и защо изобщо има избори тогава след като всичко е ясно???

На истинските избори които се задават ще се гласува с павета ама де да видим

Прав си Жорка - виж само Фуддъкова как услужливо е оставила журлтите павета да се разпаднат. "бюлетини" бол, само да се наведеш

Това е работа на Цветанов. Той е бил забелязан в района в кола с много антени.

Ей...некой балъци дори не усъзнават кога ги ебаваш... цъкат минуси на воля! :)

В седмицата преди Великден направих на два пъти експеримент - сутринта около 6 часа когато вдигам детето з аучилище публикувам нещо което никак не се харесва на ГЕРБ. 6 минути по- късно на него има налепени 6-8 минуса и нито един плюс. Плюсове започнаха да се появяват с бавно темпо след 7 часа сутринта. Айде по това време дете вдигам пък и експеримент заложих (даже написаното го написах от предния ден да не губя време), ама ми е чудно какви ли ще са тия хора да чакалят в 6 сутринта да дават залпово плюсове и минуси. Види се Комсомолското ядро на ГЕРБ е организирало клакьорска дружинка, а може би и събиране на NIK-ове на отрицателно изказващи се за бъдещ лов на вещици ако вземат властта

абе вие дори като спите само борисов и цветанов санувате

Интересно ми колко от тези, които досега са коментирали и тези, които тепърва ще коментират, са проверили резултатите от техните СИК дали и техният глас не се "загубил"!?

Ами ако е постановка? Малко ли причини може да има за една малка партия да направи такова нещо.

И как да е постановка? Той откъде ще знае, че никои няма да гласува за тази партия за да може да се получи? Ако имаше само един глас нямаше да може да твърди, че не е неговия?!

Госте не си прав, помисли малко.

LeGrandTulup

Достатъчно е било бройката от гласувалите за ВМРО в протокола да се окаже по-малка от него + цялата му компания, които уж били гласували така. И в случая се е оказало, че и никай друг не си е пуснал гласа за тази партия. И скандала готов, шум, медийна реклама за партията. Това примерно.

На този човек може да се вярва, защот ВМРО не е от вчера партия ( може и да има 20 години). Платформата й е пронационалистическа и се вписва близо до тая на Атака, но е по- умерена и при едни разочаровани избиратели се смяташе че има шанс. Няма логика човека който се кандидатира за депутат да не гласува за себе си в своя избирателен район, нали? Както и близките му... Гласуваха около 53% избиратели. Ако бяха гласували всички и всеки за каквото у е насърце сега картинката щеше да е доста по- различна. Впрочем подобна нихилистична апатия у народа описват и Вазов в "Под Игото" и Захари Стоянов в "Записките" Както и цирковете и панаирите с изискването на всички пълномощия от Бенковски на Оборище... Същото се наблюдаваше и при студентските стачки 1990г. Явно тоя наш народ какъвто си е бил такъв си е и останал...

Та... тоя народ, възторжено приветстващ възстанието не е искал да излиза да се бие - всеки чакал някой друг да свърши работата наместо него и затова се е наложило Бенковски да накара Захари Стоянов да сформира едначетица ( групичка) която да ходи да пали българските села, та българина като няма вече какво да пази и за какво да милее да излезе на бой... И предателствата след това... Неслучайно Пантелей Зарев нарича Записките 'Най- българската книга' но защо - започнах да проумявам едва сега доста години след като не съ ученик и не чета същите четива... Прочетете Записките и в нея ще откриете много аналогии и отговори и на въпроси, които не сте си поставяли...

И кой е с най-много гласове според протокола? Да кажат това и ще знаем коя партия е направила подмяната.

и това са избори

Това далеч не е единичен случай, а масово явление!!! Както на мен ми се е случвало, така и на други партии! Честни избори в България няма, въпреки това аз гласувам, за да мога после с право да ги псувам!!!

Сега искам пандела за виновните... това трябва да се третира като държавна измяна! И ако има някой който да не е съгласен.... само ще да ви светна - в USA за кражба на поща ( 1 писмо ) наказанието е доживотен затвор! Затова хората пращат чекове по пощата ....

Да излъжеш, че има 350000 фалшиви бюлетини , попълнени за една партия и готови да се експедират от тази партия към урните - това какво е по твоята класация ?. Атака искат възстановяване на смъртното наказание, може да го включиш и него в преценката си. Защото за Капутгейт за сега се знае с амсолютна сигурност, че 1. Няма попълнена в печатницата нито 1 бюлетина за която и да е партия 2. Цифрата 350000 е получена по необявен способ, но не и с преброяване, защото прокуратурата каза, че такова предстои 3. В наличните бюлетини има и дефектни 4. Законното място на тези бюлетини е точно в тази печатница, всичко друго щеше да е закононарушение.

1. Няма как в печатницата, с предполагаемо ограничения и човешки ресурс да е имало попълнени бюлетини. Попълването им явно е трябвало да стане от структури на ГЕРБ по места. 2. Цифра 350 хиляди не съществува, 350 хиляди е число. Е, на обученията на активисти на ГЕРБ основни термини от математиката не се учат, но в училище - да. Разбира се когато учениците не са заети с ритане на топка или ядене на филии с мас. Количестовото на бюлетини се определя сравнително лесно. Преброява се количеството бюлетини в 1 кочан, количестовото кочани в палет, количеството палети с нелегално и противозаконно отпечатани в печатницата на, да не се забравя, АКТИВИСТ НА ГЕРБ. След това се умножава и събира. 3.Да, в наличното количество бюлетини има дефектни, но едва ли някой би си правил труда да палетира, опакова и поставя адреси за разпращане на дефектни бюлетини. Впрочем, сред бусовете с двойни дъна, които е трябвало да пренесат тези бюлетини по места, сигурно теоретично би било възможно някой да спука гума. 4. Законното място на тези бюлетини изобщо не съществува, защото печатницата на г-н активиста на ГЕРБ ИЗОБЩО Е нямала право да печата бюлетини над поръчаната бройка! Прочее надявам се съвсем скоро прокуратурата да приключи с разследването на това нагло престъпление и да излезе със информация. Включително и за това с кой е водил разговори по телефона собственика на печатницата - активист на ГЕРБ, след което твърденията му за естеството на откритите бюлетини се трансформира от "надпечат" в "брак". Нещо ме кара да мисля, че в паниката си той е звъннал в щаба на партията си, може би на самият Цецо - Ухото.

И печатите за изборите се оказаха с хиляди повече.Докато трае прокурорската проверка за проблема с 350-те хиляди допълнителни изборни бюлетини, се оказа, че още един изборен артикул е поръчан в хиляди бройки над необходимото, писа Mediapool печатите са секционните избирателни комисии.

Другарю от Герб! Мого добре ти обясниха как стоят нещата с бюлетините. Удариха те в лицето с истината. Спри да плещиш глупости и прочети поне ПЕТ ПЪТИ това което е написал НЕКА ДА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ.

Въпроса е дали само в тази избирателна комисия е допусната "грешка"? Тези избори май бяха тотално фалшифицирани?

Тири-рири-ри-ри........

Добре, че не гласувах на тези избори, че не се знаеше за кого щяха да ме броят, че съм гласувал или в кой кош щяха да запратят демократичният ми вот. Дано вотът бъде обявен за незаконен. Вън на старите ку..ви от НС. От циркът, който ни спретнаха вчера стана ясно, че България я очаква жестока трагедия.

"...Добре, че не гласувах..." НЕ е добре, че не си гласувал! Ако си беше мръднал трътката и да гласуваш (независимо за кого!) "стойността" на тези фалшиви бюлетини щеше да е с един глас ПО-МАЛКА, а на реалните - по-голяма! Така всички вие (не гласувалите) подпомогнахте изборната далавера. И дано на следващтите избори решиш друго... .

Истината може да се разбере. Ама не знам колко е законно. Просто се взимат отпечатъци от него и се сравняват с отпечатъците от бюлетините в урната.

Няма как да стане сладур. Не забравяй че ги мъкнат в чували на края на изборния ден на майната си и после кой ги бара...не е ясно :)

ИМАМ ПОДОЗРЕНИЕТО, ЧЕ ГЛАСОВЕТЕ НИ СА ПРЕХВЪРЛЕНИ КЪМ СЪСЕДНАТА ПО НОМЕР МАРГИНАЛНА ПАРТИЙКА.ОТ РИК МИ КАЗАХА ,ЧЕ НЯМАТ ВИНА.ТЕЗИ ПИКЛИ НАЕСЕН ПАК ЛИ ЩЕ МИ БРОЯТ ГЛАСА?

дали само неговият глас е "изчезнал"? Повече от ясно е, че изборите са: какво? Манипулирани? Не, фалшифицирани са!

И МОЯТ ГЛАС Е ИЗЧЕЗНАЛ ЗАЕДНО С ОЩЕ ДЕСЕТИНА В СЕКЦИЯТА , В КОЯТО ГЛАСУВАМ, А НАСРЕЩА В СКАНИРАНИТЕ ПРОТОКОЛИ ПИШЕ НУЛА.КОЙ ГИ НАДЗИРАВА ТИЯ ПИКЛИ В ИЗБОРНАТА КОМИСИЯ?

За следващите избори, закона да се промени: само хора със завършено средно образование да имат право на глас, гласуването да е задължително и да се отбелязва, както в страните от третия свят, с боя на пръста, всеки гласувал да обяни за коя партия е гласувал...... До такава "демокрация" ни докараха другарите от ДС и КГБ, нагледахме се на лъжи, измами и манипулации.

Ще се повторя, но като бях председател на комисия преди 10 години, представителката на ДПС беше хвърлила бюлетините в коша за боклук. Може би хора, които не искат стабилност в страната правят тези неща.

И ти какво направи по въпроса?

Добре, че се сетих да погледна в коша, че иначе мен щяха да ме обвинят, че съм ги откраднала.

направиха ни наистина лумпени

Не е проблема в СИК, помията трябва да се пуснж в канала

Ами! Членовете на комисиите са толкова много почтени, че Александър Димитров просто не знае какво приказва. Явно Сашо нещо се е объркАл. Ни БСП, ни ГЕРБ са в състояние да ментят!!!

Коментари - Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат | Днес.dir.bg

Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат

Членовете на 28-а Секционна избирателна комисия в София ще бъдат извикани за разпит в Шесто РПУ, след като преди дни кандидат-депутатът от ВМРО Александър Димитров се оплака, че бюлетината му, пусната във въпросната избирателна секция, е изчезнала.

Обратно в новината

Коментари - Членове на СИК на разпит за изчезнала бюлетина на кандидат-депутат | Днес.dir.bg

Коментари

Пак съм аз :) Докъде стигна разследването?

Докъде стигна разследването?

Опозицията на ГЕРБ не изпълни, или не и дадоха да се изпълнят исканията за контрол на целия изборен процес. В много секции няма представители на малки партии. Това е предпоставка за подмяна на бюлетини, неправомерно бракуване, а защо не - фалшиви секции, подменени протоколи и т.н. И нещо характерно за тази година - ниска избирателна активност, или възпрепятстване на използването на част от подготвените бюлетини за мъртвите души....? Цацко захващай се, народът засега ти вярва.

Е, такива неща се правят в комисиите, независимо коя партия е на власт. Преди години и аз гласувах за малка партия, а в резултатите пишеше 0%. Ама, не членувам никъде и нали има тайна на вота - иди, че се оплаквай и доказвай! Но тези са намерили майстора си.

Това е публична тайна,че са правят такива работи в секциите. Просто сега се каза,че царят е гол. Сега трябва тази комисия да я наденат на кол и тези хожра да лежат в затвора. След което ще видите,че други членове няма да посмеят да правят такива ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Ама досега минаваше всичко гратис. Сега Цацаров да им скъса камизолките на тези ченове,да им скъса шортите и да им отреже членчетата. Отвращават ме такива човечета-жалки и продажни.Не сте за комисии а за женски пазар ,нещастници. ПфуБог да ви убие.

Че какви са гаранциите, че този не лъже?

Тоест кандидат политик не е гласувал за себе си?!?

Ами освен да го пратим да се закълне пред Бойко :)))според вас за да има гаранция. Стига вече заорлем да си затваряме очите...

Прокуратурата се занимава с пълни глупости! Този сам не може да докаже за кого е гласувал, други ще доказват. По-скоро е натясно, защото има 0 гласуве за него и се чуди как да се оправдае пред началството си. По тази логика, всеки може да каже, че е гласувал за партия с 0 гласа и да повдига съмнения.

"Този са не може да докаже за кого е гласувал ..." защото само един истнски ГЕРБЕРАСТ и (разбира се) храбрият Цвинокио могат да докажат, че са гласували за Герберастия ! А става въпрос за проста фалшификация на изборни резултати.

ДАНС и Специализираната прокуратура подхващат огромния гаф на ГДБОП и прокурор Иван Аврамов от Софийската градска прокуратура с ареста на зам.ръководителя на Окръжната прокуратура в Бургас Ангел Георгиев. Оказва се, че операцията в Бургас на 14 февруари, в която бяха включени десет антимафиоти от столицата, ръководството на ОД на МВР-Бургас, експерти с мобилна апаратура и свръхоборудвана криминалистична лаборатория, е зле скроено лично отмъщение, струващо на държавата стотици хиляди левове. Прокурор Георгиев и адвокат Марин Стефанов бяха задържани около 16,30 часа в четвъртък в кафене Амарето до Съдебната палата и разпитвани на място до 23 часа, а след това бяха отведени в ареста, уличени, по думите на министър Цветан Цветанов в това, че трябвало да поделят подкуп от 8 хил.лв. Парите били предложени от обвиняем по дело, водено от прокурор Георгиев, а адвокатът е трябвало да ги пренесе, за да бъде прекратено разследването. Флагман.бг се добра до източници от разследването, които разкриха долнопробен сценарий, който, ако е верен, излиза, че е скалъпен в Софийска градска прокуратура с участието на двама прокурори от там - Първолета Никова и Иван Аврамов. Човекът, който организирал предаването на белязаните 8 хиляди лева на адвокат Стефанов, за да си ги подели той с прокурор Георгиев, бил любовникът на Никова 37-годишния Рангел Станчев. Станчев бе задържан през 2010 г. в апартамента на прокурорката по започнало разследване на организирана престъпна група за кредитни и имотни измами, в центъра на която са сем. Румяна и Светлозар Лолови от Бургас. Лолови успяха да избягат в САЩ малко преди да им бъде повдигнато обвинението. По това време Никова все още е прокурор в Бургас и живее с Рангел, който е шофьор на Лолови. Впоследствие Рангел Станчев се съгласява да съдейства на прокуратурата и затова е пуснат на свобода.

Стига с тия ченгесарски истории! При състав повече от 50-60 хиляди ще има и много мърша, която да се изявява така! Що не земем да ги посъкратим , като войската,а?

При преписи от протоколите, измамите могат да се правят предимно в секциите и то по кокошкарски способи!

Не се ли прави ЕДИН протокол или всеки си прави за себе си???И от къде и за кого се правят "преписи"при толкова закупени "ксерокси"..Елементарен сбор преди подпшисите НЕ изисква кой знае какво мъчение...

Е, това е само върхът на айсберга. Тепърва ни предстои да научим приложението на 350-те хиляди незаконни бюлетини и 600-те хиляди изчезнали, дето уж трябваше да са неизползвани. Ще излязат всички герберски манипулации, фалшификации, инсинуации, измами, лъжи и изобщо всичко, което тази мутренска партия е в състояние да измисли и използва, за да опорочи вота. Освен купения вот

Само герберски ли? Не подценявайте и опонентите им, все пак...

пиша за последно..... Сдобих се с добра тоалетна хартийка- около 20 000 бюлетинки! Баджанакът работи там , трябва да ги унищожат и той ми е взел половината от купа - кара бусче в предприятието. Колко пъти да ги броя- намразих математиката!

Кой ти даде бюлетините???

Тази информация, която е много яка опровергава всякакви други твърдения. Склонен съм да вярвам на нея ,тъй като е добита по опосредствен начин. Дори има закононарушение - не са били отпечатани необходимия запас от 10 % -Кой е прибрал паричките?

Медии ,Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!

ЦИК има една единствена работа - да организира и отчете изборите. Когато няма избори така и не знам какво правят служителите от ЦИК. Даже не ги организира точно тя, а само осъществява контрол. И кво стана? Накупиха се едни скъпи ксерокси почти 2 и половина пъти над пазарната цена. , оказа се че част от тях нямали консуматив (Е къв ще е тоя чисто нов ксерокс с празна мастилница или тонер). Продавам компютърна техника и знам колко струва един принтер 3 в 1 професионален, с опция за копиране само с натискане на един бутон без да е включен към компютър, лазерен, Демо-консуматива му е за поне 800 страници. Който се интересува да надникне колко струват M1217NFW и M1212NF без отстъпка хем тия са скъповати от класа си. Никакъв ангажимент по поръчването и надзора на бюлетините, хаос в доставянето, та хора звънели и поръчвали в печатницата количества бюлетини... Пълна боза с "Мъртви души"... Нямаше нито един горещ телефон при забелязано нарушение да звъннем. Забелязах нещо (ненарязан с нож печата и не подписват бюлетините в нашата секция) и повече от 2 часа търсих на кой да звънна по сайтовете, звъня - не вдига - търся друг... После призвънявам хаотично номерата накоито съм звънял. Накрая казват "ми донесете си жалбата в писмен вид в работен ден". А то каквото става става в момента, около средата на изборния ден време има - иди или прати човек и констатирай. След като се взе решение за предварителния печат ( наранен с нож, два подписа... ) никой не се зае да обясни на гражданите по TV за какво да гледат. И да е споменато нейде по новините няма нормален човек дето цял ден да седи като квчка то телевизора. И хората в избирателната секция където гласувах не знаеха, та спорихме. И аз след загубени 2 часа (зер не са ми само изборите грижа, имам си и мои) си рекох "Е#ал съм ти Пенке панаирите" и спрях да се занимавам, което може и да е било целта. Е не става така. Касация на изборите и първо ЦИК да обмисли дейността си, а не убурлешката.

... и в моята секция печата НЕ беше нарязан... :(((

Купуването и продаването на гласове е престъпление! А купуването на цяла комисия?

А на няколко комисии ???? или направо на ядрото в ЦИК ???

Тия в тоя парламент ни мислят за пълни тапаци.. егати цирка.. и защо изобщо има избори тогава след като всичко е ясно???

На истинските избори които се задават ще се гласува с павета ама де да видим

Прав си Жорка - виж само Фуддъкова как услужливо е оставила журлтите павета да се разпаднат. "бюлетини" бол, само да се наведеш

Това е работа на Цветанов. Той е бил забелязан в района в кола с много антени.

Ей...некой балъци дори не усъзнават кога ги ебаваш... цъкат минуси на воля! :)

В седмицата преди Великден направих на два пъти експеримент - сутринта около 6 часа когато вдигам детето з аучилище публикувам нещо което никак не се харесва на ГЕРБ. 6 минути по- късно на него има налепени 6-8 минуса и нито един плюс. Плюсове започнаха да се появяват с бавно темпо след 7 часа сутринта. Айде по това време дете вдигам пък и експеримент заложих (даже написаното го написах от предния ден да не губя време), ама ми е чудно какви ли ще са тия хора да чакалят в 6 сутринта да дават залпово плюсове и минуси. Види се Комсомолското ядро на ГЕРБ е организирало клакьорска дружинка, а може би и събиране на NIK-ове на отрицателно изказващи се за бъдещ лов на вещици ако вземат властта

абе вие дори като спите само борисов и цветанов санувате

Интересно ми колко от тези, които досега са коментирали и тези, които тепърва ще коментират, са проверили резултатите от техните СИК дали и техният глас не се "загубил"!?

Ами ако е постановка? Малко ли причини може да има за една малка партия да направи такова нещо.

И как да е постановка? Той откъде ще знае, че никои няма да гласува за тази партия за да може да се получи? Ако имаше само един глас нямаше да може да твърди, че не е неговия?!

Госте не си прав, помисли малко.

LeGrandTulup

Достатъчно е било бройката от гласувалите за ВМРО в протокола да се окаже по-малка от него + цялата му компания, които уж били гласували така. И в случая се е оказало, че и никай друг не си е пуснал гласа за тази партия. И скандала готов, шум, медийна реклама за партията. Това примерно.

На този човек може да се вярва, защот ВМРО не е от вчера партия ( може и да има 20 години). Платформата й е пронационалистическа и се вписва близо до тая на Атака, но е по- умерена и при едни разочаровани избиратели се смяташе че има шанс. Няма логика човека който се кандидатира за депутат да не гласува за себе си в своя избирателен район, нали? Както и близките му... Гласуваха около 53% избиратели. Ако бяха гласували всички и всеки за каквото у е насърце сега картинката щеше да е доста по- различна. Впрочем подобна нихилистична апатия у народа описват и Вазов в "Под Игото" и Захари Стоянов в "Записките" Както и цирковете и панаирите с изискването на всички пълномощия от Бенковски на Оборище... Същото се наблюдаваше и при студентските стачки 1990г. Явно тоя наш народ какъвто си е бил такъв си е и останал...

Та... тоя народ, възторжено приветстващ възстанието не е искал да излиза да се бие - всеки чакал някой друг да свърши работата наместо него и затова се е наложило Бенковски да накара Захари Стоянов да сформира едначетица ( групичка) която да ходи да пали българските села, та българина като няма вече какво да пази и за какво да милее да излезе на бой... И предателствата след това... Неслучайно Пантелей Зарев нарича Записките 'Най- българската книга' но защо - започнах да проумявам едва сега доста години след като не съ ученик и не чета същите четива... Прочетете Записките и в нея ще откриете много аналогии и отговори и на въпроси, които не сте си поставяли...

И кой е с най-много гласове според протокола? Да кажат това и ще знаем коя партия е направила подмяната.

и това са избори

Това далеч не е единичен случай, а масово явление!!! Както на мен ми се е случвало, така и на други партии! Честни избори в България няма, въпреки това аз гласувам, за да мога после с право да ги псувам!!!

Сега искам пандела за виновните... това трябва да се третира като държавна измяна! И ако има някой който да не е съгласен.... само ще да ви светна - в USA за кражба на поща ( 1 писмо ) наказанието е доживотен затвор! Затова хората пращат чекове по пощата ....

Да излъжеш, че има 350000 фалшиви бюлетини , попълнени за една партия и готови да се експедират от тази партия към урните - това какво е по твоята класация ?. Атака искат възстановяване на смъртното наказание, може да го включиш и него в преценката си. Защото за Капутгейт за сега се знае с амсолютна сигурност, че 1. Няма попълнена в печатницата нито 1 бюлетина за която и да е партия 2. Цифрата 350000 е получена по необявен способ, но не и с преброяване, защото прокуратурата каза, че такова предстои 3. В наличните бюлетини има и дефектни 4. Законното място на тези бюлетини е точно в тази печатница, всичко друго щеше да е закононарушение.

1. Няма как в печатницата, с предполагаемо ограничения и човешки ресурс да е имало попълнени бюлетини. Попълването им явно е трябвало да стане от структури на ГЕРБ по места. 2. Цифра 350 хиляди не съществува, 350 хиляди е число. Е, на обученията на активисти на ГЕРБ основни термини от математиката не се учат, но в училище - да. Разбира се когато учениците не са заети с ритане на топка или ядене на филии с мас. Количестовото на бюлетини се определя сравнително лесно. Преброява се количеството бюлетини в 1 кочан, количестовото кочани в палет, количеството палети с нелегално и противозаконно отпечатани в печатницата на, да не се забравя, АКТИВИСТ НА ГЕРБ. След това се умножава и събира. 3.Да, в наличното количество бюлетини има дефектни, но едва ли някой би си правил труда да палетира, опакова и поставя адреси за разпращане на дефектни бюлетини. Впрочем, сред бусовете с двойни дъна, които е трябвало да пренесат тези бюлетини по места, сигурно теоретично би било възможно някой да спука гума. 4. Законното място на тези бюлетини изобщо не съществува, защото печатницата на г-н активиста на ГЕРБ ИЗОБЩО Е нямала право да печата бюлетини над поръчаната бройка! Прочее надявам се съвсем скоро прокуратурата да приключи с разследването на това нагло престъпление и да излезе със информация. Включително и за това с кой е водил разговори по телефона собственика на печатницата - активист на ГЕРБ, след което твърденията му за естеството на откритите бюлетини се трансформира от "надпечат" в "брак". Нещо ме кара да мисля, че в паниката си той е звъннал в щаба на партията си, може би на самият Цецо - Ухото.

И печатите за изборите се оказаха с хиляди повече.Докато трае прокурорската проверка за проблема с 350-те хиляди допълнителни изборни бюлетини, се оказа, че още един изборен артикул е поръчан в хиляди бройки над необходимото, писа Mediapool печатите са секционните избирателни комисии.

Другарю от Герб! Мого добре ти обясниха как стоят нещата с бюлетините. Удариха те в лицето с истината. Спри да плещиш глупости и прочети поне ПЕТ ПЪТИ това което е написал НЕКА ДА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ.

Въпроса е дали само в тази избирателна комисия е допусната "грешка"? Тези избори май бяха тотално фалшифицирани?

Тири-рири-ри-ри........

Добре, че не гласувах на тези избори, че не се знаеше за кого щяха да ме броят, че съм гласувал или в кой кош щяха да запратят демократичният ми вот. Дано вотът бъде обявен за незаконен. Вън на старите ку..ви от НС. От циркът, който ни спретнаха вчера стана ясно, че България я очаква жестока трагедия.

"...Добре, че не гласувах..." НЕ е добре, че не си гласувал! Ако си беше мръднал трътката и да гласуваш (независимо за кого!) "стойността" на тези фалшиви бюлетини щеше да е с един глас ПО-МАЛКА, а на реалните - по-голяма! Така всички вие (не гласувалите) подпомогнахте изборната далавера. И дано на следващтите избори решиш друго... .

Истината може да се разбере. Ама не знам колко е законно. Просто се взимат отпечатъци от него и се сравняват с отпечатъците от бюлетините в урната.

Няма как да стане сладур. Не забравяй че ги мъкнат в чували на края на изборния ден на майната си и после кой ги бара...не е ясно :)

ИМАМ ПОДОЗРЕНИЕТО, ЧЕ ГЛАСОВЕТЕ НИ СА ПРЕХВЪРЛЕНИ КЪМ СЪСЕДНАТА ПО НОМЕР МАРГИНАЛНА ПАРТИЙКА.ОТ РИК МИ КАЗАХА ,ЧЕ НЯМАТ ВИНА.ТЕЗИ ПИКЛИ НАЕСЕН ПАК ЛИ ЩЕ МИ БРОЯТ ГЛАСА?

дали само неговият глас е "изчезнал"? Повече от ясно е, че изборите са: какво? Манипулирани? Не, фалшифицирани са!

И МОЯТ ГЛАС Е ИЗЧЕЗНАЛ ЗАЕДНО С ОЩЕ ДЕСЕТИНА В СЕКЦИЯТА , В КОЯТО ГЛАСУВАМ, А НАСРЕЩА В СКАНИРАНИТЕ ПРОТОКОЛИ ПИШЕ НУЛА.КОЙ ГИ НАДЗИРАВА ТИЯ ПИКЛИ В ИЗБОРНАТА КОМИСИЯ?

За следващите избори, закона да се промени: само хора със завършено средно образование да имат право на глас, гласуването да е задължително и да се отбелязва, както в страните от третия свят, с боя на пръста, всеки гласувал да обяни за коя партия е гласувал...... До такава "демокрация" ни докараха другарите от ДС и КГБ, нагледахме се на лъжи, измами и манипулации.

Ще се повторя, но като бях председател на комисия преди 10 години, представителката на ДПС беше хвърлила бюлетините в коша за боклук. Може би хора, които не искат стабилност в страната правят тези неща.

И ти какво направи по въпроса?

Добре, че се сетих да погледна в коша, че иначе мен щяха да ме обвинят, че съм ги откраднала.

направиха ни наистина лумпени

Не е проблема в СИК, помията трябва да се пуснж в канала

Ами! Членовете на комисиите са толкова много почтени, че Александър Димитров просто не знае какво приказва. Явно Сашо нещо се е объркАл. Ни БСП, ни ГЕРБ са в състояние да ментят!!!