Именно Иванов пръв назова Узунов като автор на скандалния SMS до премиера. Такива съмнения се породиха веднага след избухването на скандала, тъй като Узунов бе посочен в записите от "Яневагейт" за "човека на Бойко във ВСС", освен това е близък с премиерския съветник Яне Янев. 

Въпреки многобройните призиви всички членове на ВСС да покажат разпечатки от телефоните си, за да се изчистят съмненията, Узунов, който вчера изненадващо беше избран за представляващ ВСС, досега отказваше да го направи.

Заяви, че е готов на това едва днес, след като председателят на ВКС Лозан Панов демонстративно напусна заседанието. Панов отказа да бъде представляван от Узунов, докато той и всички останали членове на съвета не покажат разпечатки.

Узунов обаче твърди, че дори няма телефона на Бойко Борисов.

"Времето за разпечатките беше в понеделник и в рамките на обща проверка, която по систематичен начин да провери всички телефонни номера, всички възможни форми на комуникация и пр.", написа по този повод Иванов в профила си във "Фейсбук".

По думите му "независимо каква бумага ще представи Узунов днес", остава с личното си (добре информирано от едногодишен опит) предположение, че най-вероятен източник на това съобщение в Съвета е именно той. Включително заради елементи като желанието за "ковладене", манипулирането на фактите в SMS-а и други, добави Иванов.

Според него изборът на Узунов за представляващ ВСС не е "провокация", както смята премиерът Борисов, а атентат.

"Днес е говорил как щял да обединява съвета и ако не успее - да се оттеглел след един месец. Вече постигна такова обединение и повишаване на доверието, че го призовавам на обратната страна на бумагата, която ще носи, да си напише оставката", написа още Христо Иванов.

По-рано Съюзът на съдиите призова премиера или да се разграничи от действията на своя съветник Яне Янев заради намесата му в съдебната система, или да му потърси отговорност.