Кози се превърнаха в атракция за пловдивчани. Няколко дни животните се разхождат без стопанин в един от кварталите на града.

Отглеждането на селскостопански животни в Пловдив е забранено с изключение на два от крайните квартали. Прочулите се кози са забелязани в двора на Математическата гимназия и други места в непосредствена близост до единия от тях, но засега не се знае чии са. А Диана ги вижда на етажа във входа, където живее, съобщи БНТ. 

"В момента, в който отворихме вратата, и аз вече изпращам синовете ми, тя се появи пред нас, буквално пред нас се появи козичката, голяма, истинска, голяма коза. Всъщност те бяха няколко по площадката", разказа Диана Христова.

Хората от кооперацията разказват, че козите са стигнали чак до последния етаж на входа.

Животните остават там няколко часа и дори минават да си напазаруват, забавляват се пък хората от магазините в съседство.

"Колежката ми изпрати снимка на шега, че три колежки ни чакат пред магазина - три козички. И когато дойдохме пред магазина, те обикаляха, бяха завзели буквално паркинга", каза Петя Петрова.

От общинския инспекторат също претърсват района, след като козите са се настанили в двора на Математическата гимназия.

"В понеделник инспектори от Пловдивския общински инспекторат извършиха проверка в района, но до момента не са установили все още собственика на козите, за да може да му бъде съставен акт", обясни Пламен Христозов - гл. инспектор "Екология" на район "Западен" в Пловдив.

Единствената възможност да се разбере кой е, е ушната марка, на която козите би трябвало да имат номер.