Ральо Ралев излезе от ареста. Кметът на пловдивския район "Северен" е платил гаранцията си, наложена от апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева, съобщава ТrafficNews. Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни.

"Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии", заяви адвокат Сузана Алепова. Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район "Северен" е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил как ще процедира относно работното  място. Към момента в администрацията на районното кметство не е постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.

"Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще се прекрати неплатения отпуск, ще бъдете уведомени", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район "Северен" - Лариса Кътова.

Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май. Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.