Служители на КПКОМПИ и полицията посетиха снощи мезонета, обитаван от арестувания кмет на район "Северен" Ральо Ралев, съобщи TrafficNews. Бус на Криминалистичната лаборатория, няколко полицейски автомобила и служебни коли на Комисията от София паркираха снощи около 20 часа на бул. "Шести септември" 35-А , където на последния етаж на сградата Royal Hill е разположен мезонет с площ 540 квадрата и терасата със същия размер.

Проверката е продължила няколко часа. Интересното в случая е, че преди посещението на униформените, някой очевидно се е опитал да заличи следите от живот в жилището, като изнесе дрехи и вещи, които биха свързали въпросния обитател с луксозното място. На площадката пред апартамента са били струпани десетина куфара и луксозни пътни чанти.

Въпросното жилище се води собственост на фирма , която е инвеститор и на цялата сграда. Според регистъра там не живее никой. Апартаментът е на последния етаж. Той се състои от два свързани апартамента по 125 квадрата, който в последствие е надстроен с още един етаж, превръщайки го в мезонет. Покривното пространство на мезонета и съседната сграда е превърнато в огромна тераса, на която има джакузи, японска градина, кътове за отдих и много зеленина.

Кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

Твърди се, че предприемачът, подал сигнала срещу Ралев е собственик на малка строителна фирма с не повече от два приключени обекта. Проектът, за който той е търсел протекции и съдействие, е бил връщан неколкократно заради нарушения. Днес следобед в спецсъда е внесено искане за постоянна мярка за Ральо Ралев и Иван Делевски.

Очаква се съдът да се произнесе.