Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на 44-годишния С.Р. за това, че на 24 януари тази година, в пловдивското село Труд, е извършил грабеж на 1200 лева от касата на бензиностанция. Обирът е извършен с употреба на сила и заплаха с оръжие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента е установено, че обвиняемият е пристигнал в бензиностанцията около 2,20 часа с лек автомобил, като на лицето си е имал противогаз. Като влязъл в търговския обект е заплашил дежурния служител с пистолет и взел сумата от касата. След като отнел парите, С.Р. отново се качил на лекия автомобил и се прибрал в близко предприятие, където бил нощна смяна на работа. Няколко часа по-късно е задържан от служители на полицията.

По делото се извършват процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени са и експертизи, като една от тях е за установяване на вида на използваното оръжие.

Обвиняемият С.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 28 януари 2020 г. Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.