Поредна жестокост към животно, този път в град Раковски. Семейство откри убито пред къщата си куче. Собственичката на животното е Анка Маринова. На 27 юни сутринта го убива, защото се ядосала, понеже, по думите й, то е изяло кокошките й.

Според Явор Гечев от "Четири лапи" подобен тип деяния трябва да се разглеждат и от страна на това дали хората не трябва да прекарат време не в затвора, а в специализирани заведения.

Той смята, че те са опасни за околните, а 90% от случаите на насилие над животни не достигат до полицията.

"Хрумна ми да го обеся, то си е мое", каза Анка за убийството на кучето.

Решила да не го прави на дървото пред нейната къща, а пред съседската.

"Виж колко е високо, аз не мога да я стигна, то кучето ще ме изяде. Ако бях посегнала тука, щях да го обеся в моята къща, че да не ме види, ама аз не можах да стигна тука на моето дърво", разказва собственичката на кучето.

Призна, че единственото, което е изпитала, било яд, не и съжаление.

Сигнал до полицията не е подаден. Оттам се самосезират от публикация в социалните мрежи. 3 часа след престъплението Анка е задържана, прави пълни самопризнания и малко след това е освободена.

"Непосредствено след като колегите приключиха работа по случая, я освободиха. Има няколко малки деца, за които ако я бяхме задържали, нямаше кой да се грижи", обясни ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив.

Анка разказва, че се е грижила добре за кучето до този момент. То не било агресивно.

"Съжалявам, че го направих към момента, за кучето, съжалявам го, ама в яда...така ми умисли главата, така направих", разказа тя и поясни, че е изхвърлила животното.

По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението в закона се предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 2 до 5 хиляди лева.