Роднини на 82-годишна жена подадоха жалба срещу лекар от Дупница заради обида и изгонване от болницата. Той отказал да приеме възрастната пациента, твърди нейната внучка Иванка Атанасова. Според нея докторът изхвърлил документите за прием, които носели от спешния център, след което започнало преследване, съобщи bTV.

"Преследвах го, буквално го преследвах, докато баба ми береше душа, тя нямаше сила да диша, нямаше въздух, нямаше кислород", разказа внучката, която е заснела кратък видеоклип, в който се вижда и чува как той, говори по телефона и се оплаква на някого, че "жената е агресивна", "вдига скандал" и "ме снима".

Снимка: bTV

"Първата му реплика беше: "Ще ви изхвърля от болницата", допълни синът Йордан Йорданов.

Днес вече възрастната жена е в болницата след намеса на завеждащия вътрешно отделение.

Снимка: bTV

"Псуваше, не съм чула такава приказка и от човек, който е неграмотен и не е влизал в училище, това не съм очаквала, аз обичах най-много лекарите", заяви самата баба Елинка Искренова.

Самият д-р Апостолов е в отпуск след случая и не отговаря и на телефона си.

Официалното му обяснение обаче  било, че е върнал пациентката за ново направление, защото с това, с което е дошла, не може да я приеме. 

"Постъпката е осъдителна, не може никой да адмирира подобно поведение и подобно отношение към пациент. Взети са мерки", коментира д-р Елена Гюзелева - завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ - Дупница.