Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгледа как върви ремонта на бул. "България" в участъка от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". Следващата седмица се очаква да приключи, каза тя, след като разговаря със строителите.

Фандъкова уточни, че е използван моментът на епидемията, когато няма трафик, но той вече е започнал отново и затова "само с качествена работа при добро време" се очаква средата на следващата седмица да приключи.

В участъка ще има нови светофари на две места, както и велоалея - двупосочна по "България" към Витоша. Предвижда се да се разчертае велоалея и на бул. "Пушкин".

<<Вижте още снимки<<

След като приключи ремонтът, строителството се мести в другата посока - от колелото на бул. "Пушкин" до Околовръстното шосе.

Предвижда се да започне и работа в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев". Заради ремонта кметът очаква да има задръствания, но се надява шофьорите да изтърпят заради ефекта.

"Ако нещо остане неремонтирано, следващата година лятото ще продължи", каза Фандъкова.

Целият ремонт на бул. "България" от Фритьоф Нансен до Пушкин" струва 11.9 млн.лв., а само този участък е на стойност 3.3 млн. лв.

В София ще има още ремонти - даде отчет зам.-кметът по строителството Цветан Божинов през това лято.

Те ще са на бул. "Александър Йорданов", започва ремонт по продължението на бул. "Искърско шосе" съвсем скоро, за който в момента се правят проекти.

Започва ремонт и на бул. "Монтевидео", който ще обхване и спирката на метрото в кв. "Овча Купел". Този ремонт се очаква да започне до 20 юни.