Ветко Арабаджиев е приет в тежко състояние в COVID отделение.  От известно време той се е лекувал извън болницата на затвора.

Бизнесменът, който е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от месец май по обвинение за участие в организирана престъпна група, е бил приет в частна болница, предаде БНР.

Ветко Арабаджиев е под денонощна охрана, казаха от Министерството на правосъдието. Преди седмица той вдигнал температура и след изследванията, лекуващите лекари установяват завишени стойности на туморните маркери и настъпила инфекция. Лекарите тестват пациента за коронавирус и наличието му се потвърждава в петък, след което е преместен в Covid отделението на лечебното заведение.

След преглед със скенер, белите дробове се оказват сериозно покосени от вируса и хотелиерът е със затруднено дишане и опасност за живота.

Ветко Арабаджиев и съпругата му са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха задържани миналата година в Барселона и прекараха в ареста повече от година. В началото на този месец адвокатите им попадоха жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за нечовешко и унизително третиране, погазена презумпция за невинност и задържане извън разумните срокове.