Чифт нови обувки могат да промени нечий живот. Това доказаха ученици. В средното училище "Васил Левски" учат общо 174 момичета и момчета от пет села - над 70% живеят в нищета, съобщи bTV,

"Много невероятно звучи на хората, когато им кажа, че причина детето да не идва на училище е това, че то няма обувки. Нашите ученици посещават училище с желание. Макар че са толкова бедни, толкова зле обути, облечени, понякога идват с домашни чехли, с джапанки на училище, но идват", сподели директорът на училището Петя Цанова.

През декември в училището пристига дарение от 174 чифта нови зимни обувки. По един за всяко дете. Днес раздават последните.

Дарението е от софийско частно училище. По Коледа изпращат общо 610 чифта чисто нови обувки за ученици от петте населени места. Защото вярват, че образованието е път към по-добър живот.

"Опитвам се чрез обучение на нашите ученици, да ги възпитаваме, че те трябва да помагат на тези, които имат нужда. В един по-глобален план е да се покаже на децата в нужда, че има и други, които мислят за тях. Искат да са до тях и да се образоват", каза Николай Георгиев, директор на училището-дарител.

За 4 години от частното училище са дарили над 1000 чифта обувки на деца в нужда.