Трагедията се разигра в петък по обяд, когато младият мъж наръга смъртоносно Симона Великова и рани нейна учителка и друг мъж в Професионалната гимназия в града.

След това Иванов опита да се самоубие с газов пистолет, но е жив в болница. 

Димитър Иванов е бил лудо влюбен в Симона, дори татуирал името ѝ на гърба си. Той я познавал от години, искал да е с нея, но след като тя се разделила с него, при един от последните й откази, я заплашил с убийство, разказа пред “24 часа” една от най-близките й приятелки - Доротея.

Той е истински психопат, бяхме седнали с Мони в детската градина, която е до училището, когато Димитър дойде, отново се заяде с нея и на тръгване каза, че следващия път ще я убие", сподели през сълзи момичето.

Предполага се, че причината за агресията на Димитър е любовен триъгълник, коментираха неофициално разследващи полицаи. Основаната версия е, че Симона е напуснала Димитър заради връстника му Красимир С.-Бахура, когото той наръга в гърба. 

Наскоро Иванов, който е от село Струпец, се преместил със семейството си да живее в Сливен. Бившите му съселяни разказаха, че бил нервак.

40-годишната педагогическа съветничка в училището, която беше ранена от него, е в болница с прободни рани в областта на корема и гърба. Тя е в относително добро състояние, но има нужда от кръвопреливане. Учители призоваха да бъде дарена кръв за нея.