Това са разкрили гръцките криминалисти, след като претърсили дома на убития кардиолог Христодулос Каландзаки и намерили мобилния телефон на 38-годишната му съпруга Дешка Говедарова, която не успяла да изтрие фаталните съобщения до любовника си Красимир, съобщи в. "Български новини".

62-годишният лекар бе разстрелян в събота от казанлъшкия полицай Красимир Карчев с ловна пушка на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Каландзаки е пътувал по дестинацията Сития - Йерапетра на остров Крит. Според основната версия на разследващите, убийството е планирано от 38-годишната Дешка, като целта е била да се присвои огромното движимо и недвижимо имущество на лекаря и да се предотврати искания от него ДНК-тест на 4-годишния им син.

В предпоследното си съобщение пък Дешка пише на Красимир: „Може да се наложи да го отменим. Може да отиде и брат ми да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш, да тръгнеш. Ако е необходимо, не“.

След като пожелала "Честит рожден ден" на съпруга си и го изпратила, българката веднага изпратила последното съобщение с указания на Карчев.

Приятели на д-р Каландзаки разказват, че той се е страхувал за живота си след постоянните скандали с българската му съпруга. Кардиологът започнал да се съмнява и за бащинството на детето и споделил пред роднина съмненията си. По непотвърдена информация ДНК-тест-а на момченцето е направен и се чакат резултатите. 

Красимир Карчев и Дешка Каландзаки бяха задържани, а утре сутрин ще бъдат разпитани и ще им бъде определена мярка за неотклонение. Това трябваше да стане вчера, но гръцкият съд отложи заседанието, тъй като любовниците нямаха адвокати. 

В същото време стана ясно, че майката на Дешка, Иванка Говедарова е погребала преди 40 дни съпруга си, отново гръцки гражданин, учител по професия. Също като дъщеря си, която е работила първо като домашна помощница в дома на д-р Каландази, майка й Иванка създала връзка с учител, който е бил семеен, но се развел и сключил брак с нея.

В крайна сметка двете доказаха, че целта им е да се женят за богати мъже и да се възползват от икономическото им състояние. Вероятно учителят е починал от естествена смърт поради възрастта си, а за съпруга на дъщерята, тъй като е по-млад, измислиха план за смъртта му“, каза в национален ефир Манолис Цобанакис, който е зет на кардиолога.