По думите на Цветанов антимафиотите са реализирали акцията след десетдневна подготовка и на базата на доказателства, с които разполага полицията.

Бизнесменът - мишена на килърите е криминално проявен, с множество регистрации за измами, преди години е имало и побой спрямо него, каза вътрешният министър. По-късно стана ясно, че срещу бизнесмена засега има само предварителни проверки.
Зам.-градският прокурор на София Роман Василев каза по БНР, че бизнесменът има солидно криминално минало и настояще. Престъпният бизнес на мишената е в широки граници, добави прокурорът. Той не пожела да каже името му.
Колегите от ГДБОП ще разговарят с бизнесмена, "за да видим тези, които са подготвяли това покушение дали се познават с него", разкри по bTV Цветан Цветанов.

Единият от задържаните е организаторът и поръчител на убийството. Той е гражданин на Черна гора. През 2004 година е бил задържан в България с 54 кг суха листна маса канабис, а през 2005 г. е хванат с 4 кг хероин. Лежал е в Централния софийски затвор. След 2006 г. има 10-годишна забрана да влиза в България, затова и сега е пребивавал у нас с фалшива самоличност, обясни вътрешният министър.
При задържането на черногореца, са намерени пистолет със заглушител, открита е снимка на набелязаната жертва. Полицията разполага и с доказателства за постигната договорка за заплащане за убийството в размер на 30 000 лева.

Освен поръчителя са задържани и трима арменски граждани. Един от тях е издирван с червена бюлетина за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и измами в Армения.

При спецоперацията е намерено оръжие. Обискирани са жилища, няколко обекта на територията на София, каза Роман Василев. „Работата, която сме свършили с ГДБОП, е изключително добра, тъй като е съхранен животът на човека”, добави той.

"В подготовката и даването на поръчката е предадено и осигурено оръжие пистолет със заглушител, снимка на лицето, което трябва да бъде убито и неговия адрес, като е имало две-три посещения в близост до адреса, където лицето е живеело. Цяла нощ имаше обиск, претърсване и изземване на 5 адреса. На единия от адресите бяха открити 10 бидона химическо вещество, използвано за производство на синтетични наркотици. 2-3 тона е съдържанието на този химически състав, днес ще се правят експертизи", заяви Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.