Изключително натоварено е движението през ГКПП "Кулата" на изход от страната. Пунктът работи на пълен капацитет, но се е образувала колона от автомобили. Преминаването през граничния пункт отнема около час, съобщава от МВР.

През идните 4 дни се очаква засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. В тази връзка отделите "Пътна полиция" към всички областни дирекции на МВР са предприели необходимите мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция".

Екипите по границите продължават да работят в условията на летен туристически сезон с изключително интензивен трафик, каза главен инспектор Аксиния Дейкова от ГД "Гранична полиция".

Тя посочи, че особено в дните от днес до неделя, се очаква трафикът да бъде особено интензивен.

"В тази връзка Гранична полиция е обезпечила със служители всички работни места за осъществяване на гранични проверки, за да може да се преминава по-бързо и безпрепятствено. Най-интензивен трафик се очаква на ГКПП Кулата", уточни Дейкова.