До 12,00 часа, когато трябваше да започне наддаването, в залата на музея на "Съединението", не се появи нито един купувач, предаде БТА.

Църковното настоятелство ще трябва да се събере, за да решим как да изпълним волята на дарителя, каза пред журналисти Евелина Здравкова, член на настоятелството на митрополитския храм "Св. Марина". Тя добави, че преди да се вземе решението за търга е имало интерес към часовника.

Здравкова припомни желанието на Владиката, а именно - със средствата от продажбата на "Ролекс"-а да се плати сметката за консуманирата електроенергия на църквата, която е почти 3000 лева, а останалата сума да се даде за благотворителност.

Часовникът е "Rolex" модел DATEJUST и е произведен през 2005 година, пише в описанието на предмета оценителят Красимир Немигенчев. Той е изработен от неръждаема стомана, жълто злато и сапфирен кристал. Немигенчев пише в документите, че състоянието му е отлично и го е оценил на 11 600 лева. Тази сума бе обявена и за начална цена за търга, като наддаването трябваше да се състои със стъпка от 500 лева.