Това заяви днес зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров, след като делото за жестокото убийство започна във варненския съд, предаде БГНЕС.
По-рано един от адвокатите на подсъдимия студент Георги Цветанов - Илиян Василев, заяви пред журналисти, че братът на приятеля й Петър е бил в апартамента, след като престъплението е било извършено и преди тялото й да бъде открито. Тези данни са приложени като доказателство по делото, обяви защитникът, но не даде повече подробности.
Самият Цветанов вече заяви, че в жилището е имало трети човек, когото обаче не могъл да види, защото било тъмно.
Като странни определи майката на Радостина Таня Евтимова твърденията на адвоката, че братът на Петър е бил в жилището. „Говори странни неща, които може би той ги говори, защото трябва да каже нещо. Всичко това са глупости", заяви жената, цитирана от Дарик радио. Тя обясни, че братът на Петър - Симеон от няколко дни се намира в Лондон, където е студент заедно с него.
За да се установи какво точно се е случило в нощта на убийството трябва да бъдат обсъдени всички възможни действия, обясни обаче Илиян Василев.
"Сега, когато започнем да поставяме въпроси къде е бил Петър през тази нощ, ревнувал ли е Радостина, когато тя го лъже, че при нея преспива някой и след това 12 часа на практика никой не разбира какво се случва - кога се е прибрал в България, с кого говори по телефона, дали е помолил някой да отиде и да провери в жилището. Всичко това можеше да се установи, но никой не го направи. Когато сега се опитаме да го разберем, ще ни кажат, че са минали месеци и това не може да се установи", коментира той.
Самият Петър заяви, че очаква от съда доживотна присъда без право на замяна.
Според прокурор Лазаров назначената съдебно-медицинска експертиза на лаптопа на Радостина и мобилния телефон на Георги Цветанов ще докажат категорично вината му.