Инцидентът стана на 21 февруари следобед, когато 27-годишният Борис Зафиров бил намушкан, докато текат учебните занятия. Първоначално беше съобщено, че нападателят е бившето гадже на приятелката му - 31-годишният П.В. Днес обаче пострадалият заяви пред bTV, че няма връзка с въпросното момиче. Самата тя разказа, че наистина е имала преди време връзка с П.В., който бил неуравновесен и разбрал, че тя харесва Борис.
След инцидента в НАТФИЗ нападателят успял да избяга незабелязан от охраната.

Преди да установят местонахождението на укрилия се нападател служителите на реда проверили много адреси в столичните квартали "Гео Милев", "Студентски град", "Надежда" и в Банкя. Междувременно до служителите на реда достигнала информация, че вчера към обяд издирваният най-вероятно се е скрил в наследствена къща на дядо му в годечкото село Комщица. Късно снощи, със съдействието на РУП-Годеч, полицаите го задържали в имота.

Той е отведен в столичното Първо районно управление и срещу него е започнало досъдебно производство за нанасяне на тежка телесна повреда. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура, разследването продължава, уточниха от пресцентъра на МВР.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че направената контролна снимка на ранения студент показва, че състоянието му вече е добро. Ще бъде изваден дренажът и младият мъж ще бъде изписан вероятно в началото на следващата седмица. Зафиров беше приет с проникваща рана в гърдите и опасност за живота, но му беше направена спешна операция.