Неизвестен стрелец гърми с въздушна пушка по домашни котки в Сливен. Животните са спасени след операции, а стопаните им искат стрелеца да бъде заловен. Те се притесняват не само за живота на любимците си, но и за своята сигурност, предаде bTV.

След няколко тежки операции домашният любимец на семейство Попови е спасен. Животното е пострадало след стрелба с въздушна пушка в сливенския квартал "Речица". Жената разказва, че гледат котките в къщи, но преди няколко дни заради хубавото време ги оставили на двора.

"Излязоха и към 10 и половина моят мъж вика, ела да видиш котето, мъжкото е със счупено краче. И аз като го вдигнах - целият беше кървав, направо започна да тече кръв", разказва Марийка Попова, собственик на простреляното животно.

Докато пътуват към кабинета на ветеринаря, неизвестният засега стрелец ранява и котката на съседите.

Пламена Живкова също е собственик на прострелян домашен любимец. "Има около нас стрелец, има и други домашни любимци и се притесняваме за тях, не може да се стреля в населено място", споделя тя.

Инцидентът се повтаря и на следващия ден. Последната жертва на стрелбата също се озовава в кабинета на доктор Мирослав Кожлеев. Той успява да спаси всички простреляни животни.

"Куршумът е влязъл през гръдната кост и е излязъл през шията...Явно имат стрелец комшия, който не им цени живота и ги стреля. Предните две ги е стрелял в сърцето, имат счупени лакътни кости и рани в гърдите.. Стреляно е с въздушна пушка. В България е масово явление", обяснява ветеринарният лекар д-р Мирослав Кожлеев.

Лекарят разказва, че агресията се прехвърля от животните и върху хората. Той си спомня, че преди години е имало и простреляна жена, която хранила бездомните животни.

Стрелецът от квартал "Речица" остава анонимен, въпреки че двете семейства са подали сигнал в полицията, която ще извърши проверка по случая. Инцидентите са основна тема в квартала и хората живеят в страх.