Община Смядово обяви 21 и 22 октомври за дни на траур в памет на загиналото семейство в автомобилната катастрофа на 20 октомври на пътя София-Варна между Омуртаг и град Антоново, съобщиха от местната администрация.

Със заповедта на временно изпълняващия длъжността кмет кмет на Смядово Иван Кюркчиев се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали по време на двата дни. Националните, общинските и европейски флагове са спуснати наполовина.

Тежкият пътен инцидент стана вчера около15.58 часа на пътя София - Варна близо до разклона за омуртагското село Камбурово. На прав и сух участък и при добра видимост 60-годишният водач на "Рено Каджар" със софийска регистрация неочаквано навлиза в насрещното платно и удря челно движещия се автомобил "Ситроен Ксара" с шуменска регистрация, в който е пътувало семейство с двете си деца - на 3 и на 9 години. Всичките петима души от двете коли са загинали на място. Извършен е оглед на местопроизшествието. Назначени са съдебномедицински експертизи. Образуваното досъдебно производство трябва да открие причините и обстоятелствата за катастрофата. Досъдебното производство се  води от Окръжната прокуратура в Търговище.

Междувременно стана ясно кое е загиналото семейство. Това са Николай и Лидия Николови от град Смядово и двете им деца - 9-годишният Виктор и 3-годишната Петя. Те са от град Смядово, но наскоро си купили къща във Варна, където вече живеели. Зад волана на ситроена е била 35-годишната Лидия. 

Община Смядово ще поеме разходите за траурната церемония на семейството.