Смъртта на детето е настъпила вчера, около 11.30 часа. При извършения първоначален оглед данни за насилствена смърт не са констатирани. Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина. Образувано е досъдебно производство.

Родителска небрежност може да е причина за смъртта на тримесечното бебе, което почина в линейката, каза доктор Владимир Владов от Отделeние "Съдебна медицина" на Шуменската болница веднага след аутопсията на детето.

Причината за смъртта е от остър гастроентероколит, възпаление на стомашно-чревния тракт. Протича с обилни повръщания и диариен синдром. Бързо настъпва общо обезводняване на организма и остра сърдечна недостатъчност. Доколкото знам, детето е хранено с мляко от крава на някакъв съсед. Неварено, неподквасено мляко води твърде често до много голям риск от развитие на такива заболявания, заяви пред БНР доктор Владимир Владов.

Бебето е седмото дете на семейство, живеещо в шуменското село Никола Козлево. Изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.