Протестиращи потеглиха на автошествие към ГКПП "Калотина", за да блокират границата на България със Сърбия.

Шествието на демонстрантите е предвождано от т.н. Отровно трио - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков. Обявената цел бе да се шофира към дестинацията с не повече от 30 км/ч., с което да бъде затруднено движението. Плановете на организаторите са били след достигане до пункта да се върнат отново към София.

"Десетина коли сме. Един човек от Костинброд се присъедини към нас. Видял е стрийма във Фейсбук. Интересното е, че от 10-километрова колона от коли зад нас, след като ни отбиха да ни проверяват документите, един единствен не свирна и не вдигна палец за одобрение, а каза: "Мръсни комунисти", заяви пред БНР адвокат Хаджигенов.

Пътни полицаи са спрели колоната при Сливница, тъй като протестиращите създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Според адвокат Хаджигенов обаче спирането на демонстрантите е неправомерно.

Проверяват се документите на всички шофьори и пътници.

От КАТ обясняват на спрените водачи, че ще бъдат проверявани и за неплатени глоби. Някои от шофьорите са изпреварвали в забранен участък. На протестиращите се съставят предупредителни протоколи да не нарушават закона.