Притеснена майка вдигна полицията в Разлог на крак, след като се е забавило извозването на деца от района на ски писта Кулиното. Сигнал е подаден на тел. 112 малко преди 15.00 ч. На него веднага се отзовали екип на полицията, но униформените не констатирали проблем, а екипът на линейката буквално бил просто разходен напразно.

Причината за сигнала била, че заради обилния сняг автобусите, които свалят децата от пистата към Разлог, се забавили.

Ски писта Кулиното се намира на най-високата част на прохода Предел, на 3 км южно от него.

Междувременно в област Смолян настана кошмар за стотици туристи, тръгнали към планината без вериги. Още призори в петък проходът през Пампорово бе блокиран от закъсали коли, а някои от шофьорите дори не знаеха как да сложат веригите. Снегорините също се озоваха в тапата.

Обилният снеговалеж допълнително затрудни работата по почистването на снега. За втори пореден ден сухопътните войски изкараха тежката техника. Роторен снегорин се зае да чисти еднометровия сняг, блокирал главния път.

Около 200 деца, които са на ски училище в района на Разлог, не са били блокирани.

"Няма толкова голяма драма, каквато се представя. Децата са на пистата, където има наши служители, персонал, чайна. Не са сами и не е точно, че са блокирани. Изпратили сме два трактора, които работят по снегопочистването, но снеговалежът е обилен. Виждате, че и на Предела се спира преминаването на товарни автомобили, докато се изчисти пътят", коментира кметът на Разлог Красимир Герчев.

В момента всички деца са свалени в Разлог и се намират в хотела.

Свидетели на случая изпратиха снимки до Dir.bq, за да обяснят, че няма никакъв проблем с децата, а пистата вече отдавна е празна.