И не бе уважен иска на адвокатите им да получат по-лека мярка. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Двамата са обвинени в грабеж в особено големи размери. 

Мотивът на съда бе възможността двамата да извършат ново престъпление, че разследването е в началния стадий и Модев и Атанасов са извършили въпросното престъпление. 

Прокурорът Димитър Ангелов също поиска най-тежката мярка "задържане под стража", тъй като двамата са обвинени в тежко престъпление, Модев има и още едно обвинение. Срещу полицаите са повдигнати обвинения за извършен грабеж в големи размери като съизвършители и в съучастие. Прокурорът изрази притеснения, че подсъдимите може да се укрият.

Защитата реагира остро и определи свидетелските показания като противоречиви.

Свидетелят Хаков твърдял, че сам се е измъкнал от свинската опашка, а собственикът на склада Ружди Сюлейманов съобщил, че именно той го е измъкнал. Самият Сюлейманов не бил разпитан като свидетел, съобщи "Марица".

Адвокатите Званчева и Тошкова обясниха, че третото лице Борислав Борисов е човекът, който е търгувал с цигарите, но и той е без обвинения. При претърсванията в домовете на подсъдимите не било открито нищо. Петър Атанасов от Криминална полиция и Стефан Модев от Общинска полиция бяха задържани за това, че в качеството си на служители на реда на 27 май в Пловдив чрез употреба на сила и заплашване са отнели от български гражданин микробус „Фолксваген“, който е бил натоварен със 75 мастербокса цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон. Атанасов и Модев са поставяли белезници, нанесли са удари, впоследствие са връзвали с т.нар. „свинска опашка“ Е.Х. собственик на микробуса. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.