Това показва снимка на Михаил Дели-Славов, качена преди време от самия него в една от социалните мрежи. На нея той позира с пистолет, а текстът към кадъра гласи: 6te se zadava gurmej po jentalmenski ("Ще се задава гърмеж по джентълменски"), съобщи "Пловдив24".

В неделя Михаил простреля с газов пистолет свой връстник в двора на училище "Стоян Михайловски" в пловдивския квартал "Кючука". По първоначални данни скандалът между двете момчета е възникнал заради момиче.
Михаил е ученик в Руската гимназия в Пловдив. Той е задържан за 72 часа и има повдигнато обвинение за опит за убийство. Простреляното момче Иван е в болница, в добро състояние.

Тази сутрин зам.-директорката на Руската гимназия в Пловдив коментира, че досега не имало проблемни ситуации с него. Дели-Славов не е проявявал агресия. Бил е сравнително добър ученик, с отлични оценки.

"Но през последните седмици имаше промени в емоционалното му състояние, които бяха забелязани от учениците и учителите – избухливост, мнителност", сподели Вихра Ерамян.

И момчето, и родителите му са отказвали да приемат, че има промяна в поведението му.

"Родителите отдадоха това на преумора", добави тя.

Михаил е бил спрян от училище за няколко дни, за да си почине.

Бащата на тийнейджъра - Виталий Иванович Дели-Славов, е собственик на фирмите "Техно компонент" ЕООД, "Техно Маш Комплект" ЕООД и "Нарвекс" ЕООД, търгуващи с руска машиностроителна техника, съобщава още "Пловдив 24".

По-рано министърът на образованието проф. Николай Денков коментира, че един от основните проблеми за зачестили инциденти на агресия в училище е недостатъчното съдействие от страна на родителите.

"Учителят не трябва да бъде лекар, психолог, да спори с родители", коментира министърът пред Нова телевизия.

"Не може учителят да бъде виновен за всичко в училище. Той е натоварен с много функции, без да получава помощ", допълни той.

На фона на зачестилите инциденти Министерство на образованието и науката вчера обяви мерки, с които ще бори агресиятa в училище. Спешните действия идват, след като момиченце почина след ритник в корема от свой връстник.

А Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" поиска въвеждане на оценка "Възпитание", за което родителите да полагат необходимите грижи.