По информация на МВР катастрофата е станала вчера сутринта около 7.40 часа на бул. "България".

Професорът е шофирал лек автомобил „Тойота Корола” от Бояна към центъра, но не успял да вземе ляв завой и се блъснал в колоната на моста. От удара колата била обхваната от пламъци, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство. По първоначална информация в тойотата е имало туба с бензин.

Eкип на Спешна помощ е транспортирал неврохирурга в много тежко състояние в "Пирогов". Началникът на клиниката по изгаряния проф. Огнян Хаджийски съобщи, че пострадалият е с над 70% изгаряния и е настанен в реанимацията с опасност за живота.
По думите му днес Венцеслав Бусарски ще бъде опериран, ако лекарите в "Пирогов" успеят да го стабилизират, пише в. "Преса".

63-годишният професор по неврохирургия е роден в Благоевград, но е завършил Първа английска гимназия в София с отличен успех. Светило в областта на мозъчните операции, доскоро той бе началник на Клиниката по неврохирургия в МБАЛ "Св. Иван Рилски". Напусна болницата след скандал, когато той и колегите му неврохирурзи протестираха заради поставени камери в операционните зали. Те поискаха незабавната смяна на директора на болницата д-р Дечо Дечев.