Към 10 ч. започна пропускането на товарни автомобили в двете посоки по магистрала "Хемус".
В началото на януари падналият сняг блокира двата аутобана, трима шефове от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД бяха уволнени заради хаоса. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обясни в парламента, че правителството е действало адекватно при тежката ситуация тогава.

Задължително с вериги на гумите трябва да се движат автомобилите по пътищата в Смолянска област, съобщиха от ОДМВР-Смолян, цитирани от БТА. Ограничението за движението е въведено от 11.00 часа днес след продължаващия обилен снеговалеж в планинския регион. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, предупреждават от Пътна полиция.
На всички проходи в областта са разположени полицейски постове, които ще следят дали шофьорите спазват ограниченията, информират от ОДМВР. Санкции очакват всички, шофиращи без вериги на гумите.

На прохода "Превала" имаше забрана за движението на товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета, която отменена ранния следобед.

Поради снегонавяване са затворени пътищата Шипково-Рибарица, пътят от Смолян към обсерваторията в Рожен, пътят между връх Шипка и връх Бузлуджа.
Спират се тировете и на изхода на Благоевград заради непочистени пътища в Кюстендилско. 
 
От АПИ препоръчват да се излиза на път с подготвени за движение при зимни условия автомобили и при неотложни случаи.

Почистването на улиците в София е започнало в 3.00 часа и продължава, каза за БТА директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. В него са
включени вече 203 специализирани машини. Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.
 
Времето в планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът по високите части ще е силен и бурен от северозапад, север, нахлувайки по-студен въздух. Температурите през деня ще се понижават, след обяд на 1200 м.н.в ще е около -6°, на 2000 м около -12°.

В неделя, след временно разкъсване и намаление на облачността, отново ще се заоблачи и на места, главно в северозападните и планинските райони е възможно съвсем слабо да превали.
Сутринта температурите ще са ниски: между минус 7 и минус 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8°.

В понеделник ще има разкъсана облачност. Температурите ще са малко по-високи. Във вторник отново се очакват валежи: в Западна България, Предбалкана - сняг, в останалите райони - отначало дъжд.

Прогнозата за времето