Заради снега спират тирове по магистралите, само с вериги в Смолянско

Заради обилните снеговалежи, в областите Смолян, София и Благоевград са въведени ограничения за движението по пътищата. Периодично се спират товарните автомобили по автомагистрите „Хемус”, "Люлин" и "Струма", докато участъци от тях бъдат почистени от снега.

Обратно в новината

Коментари - Заради снега спират тирове по магистралите, само с вериги в Смолянско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я да спира цялото движение до април! Какви са тези пътувания, нали е криза! Сега и снега ще ни чистят, как пък не!

Т'ва е положението, вместо да чиситм спираме камионите, утре автомобилите, ако не дай си боже падне повече от 10 см сняг, спираме и пешеходците.

На друго място пише че АМ Хемус е затворена за тирове посока София.Новината е от 10.20ч. В дир казват че е отворена в двете посоки.Шашардисването около новия сняг е голямо!Започват и лъжите.Голям страх пада за топлите добре платени местенца в измислените агенции!!!!!

И от мен да знаете: планините в ЕС не са като българските, снеговалежите са много слаби и необичайно явление, особено през зимата, а магистралите им са неизползваеми в зимни условия. Така че - какво мрънкате? В БЪлгария вече имаме прекрасни пътища, но планините и снегът ни не са като на други места!

От АПИ препоръчват да се излиза на път с подготвени за движение при зимни условия автомобили и при неотложни случаи ----------------- Даааа... Вземате със себе си един трактор да чисти пред вас, един верижен ако закъсате да ви тегли.... и полицай да ви организира... ВЕСЕЛО ПЪТУВАНЕ! по магистралите - НАШАТА ГОРДОСТ! Мамата му на този сняг бългрски! Не е като западния - руски е!

На всички ГКПП,да се поставят билбордове:НАС ЗИМАТА НИКОГА НЕ НИ ИЗНЕНАДВА!ЗАТОВА РБ Е ОТВОРЕНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ОТ 30.0з.ДО30.10.,ВСЯКА ГОДИНА.Който е решил да рискува извън посочения период,първо да си плати винетката,пътните данъци и на своя отговорност,да се впуска в офроуд пътешествия.С УВАЖЕНИЕ,МЕЖДУ ДВЕ ХАПВАНИЯ НА СВИНСКО,ЗЕЛЕ И ВИНСКО:ВАШАТА ЛИЛИ.

Да организираме една бригада и с лопатите да рипнем на магистралата, м? Интелект си ти, вярвам аз!

София не е почистена грам ...

Лъжеш! Ако не ти, Фандъкова лъже! Разберете се!

Паднаха 5-10 см сняг и затварят поголовно да не им изстине стола ако стане задръстване случайно, а за чистене и дума не става...явно разчитат сам да се стопи и изчисти...пълна трагедия!

Браво. Аз понеже не обичам да закъснявам, пък и работата ми е сравнително важна, реших, че е по-добре да си плащам на някой, за да чисти. Проблема е, че ме прецака - аз му плащам, той не чисти.

Принципно си прав, но когато заплатата не ти стига за нищо, няма ли и ти да се опиташ да спестиш един лев от трамвая, да прескочиш сметката за вода, да пропуснеш някое друго плащане, за да оцелееш? Народът го е казал - беден човек - жив дявол. Нито едно правителство не заложи на икономиката. Всички я рушаха, особено Иван Костов. В резултат на всичко сме ей на този хал. Ако сме изрядни към държавата, ще умрем от глад. И тук не можеш да обвиниш нито една партия персонално, защото всички действат по един и същ начин, като вземат властта. Особено последното правителство. Аз по-ужасно отсега не съм живяла. А ти?

не съм фен на КГБ , но вие сте написали много глупости . Поне сте признали, че е прав в случая. Всеки път като лъжеш държавата или когото и да е -лъжеш и себе си. Забрави за живия дявол- само българина мисли така и затова е най-зле. Нормалната ситуация е да плащаш и да отстояваш правата си. За съжаление в България ако някой се осмели да си търси правата бива оплют, а не подкрепян от друг с подобна съдба на неговата. Парадокс и факт. От всички особено Костов направи най-много, но явно не ви стига нещо за да го осъзнаете. Ако беше получил 2-ри мандат шяхме да сме в съвсем различно положение сега.

Аз на никого не съм фен, но на въпроса на "KGB", защо в България нещата не се получават както в Германия и Австрия отговорите са най-малко два. 1. Снопът съчки и заветите на Кхан Кубрат, Св. Ив. Рилски ... 2. Самосъзнанието ни не се е придвижило и на йота от 681 година. То не беше византийско, турско, руско, германско, съветско и американски робства, но юнакът балкански спи, ли спи.

герберите вече като чуят че вали сняг ,треска почва да ги тресе. раз-раз и затварят АМ.Типично по сталински- има магистрала,има проблем. какво става с ловящия снежинките? Нещо пак се покри.

10 сантиметра сняг е бедствено положение и спираме всичко /ББ ще пътува със самолет /, няма камиони, няма коли всичко спира замръзва на място по заповед на цецко. ей какви глупаци сме и данъци даже плащаме!

Цялата бъркотия е заложена в плащанията - зависи колко е комисионната.При 10%,както беше по времето на Иван Костов някак си се понасяше. При мадридския комарджия 25%- имаше затруднения. А сега около 50%-не остава нищо за снегопочистване. Добавяйки и некомпетентността,като водещ фактор при управлението на страната и в частност при поддръжката на автомагистралите и цялата пътна мрежа всичко се изяснява.

Днес пътувах от Своге за София, Младост 4. Та в планината пътя беше почистен, но на околовръстно беше по-зле и от Владо Тричков. Имаше само една лента, утъпкана от камиони, вместо три ленти, да изпревариш няма шанс, снега е дълбок 15 см.

Аз предлагам на снегорините GPS-ите да се включват когато лопатата е в смъкнато положение.

Във всеки коментар КГБ ни заплашва или с ЕС, или с Червената армия! И приказва за данъци. Ами големината на данъка зависи и от заплатата, нали? Не можеш да получаваш 300 лева, а данъците ти да са 3000? А винетката 4000. Какъвто ни е животът, такива са ни пътищата...

Всъщност се опитвам да обясня защо в Австрия и Германия нещата стават, а у нас не. Там всеки си върши работата, плаща си сметките, данъците таксите. И ако съсем случайно нещо не е както трябва се оплаква. Тук всеки се опитва да се скатава - да не си дупчи билетче в градския транспорт, да не си плаща данъците, ако може да краде ток и вода. И тава да с еприемаза нормално, и даже да с етолерира. И още нещо. Изхвърляш си боклука предз балкона, после общината ти виновна. Караш с летни гуми през зимата (естествено и вериги не си си взел) - виновни ти снегорините. Полицаят те спрял за превишена скорост - естествено полицаят е виновен, не ти. А този гад, началникът ти когато се опита да те накара да си свършиш работата за която ти се плаща ти става най-големия враг. Не дай Боже пък шефа да те уволни за некадърност - тогава няма милост нито за империалистите от САЩ, нито за този гад ББ. такива сме си - и ако някой много се дразни от такива думи, не е ли време да направи забележка на оня селяндур дето минава на червено или си хвъля фаса където му попадне. Пък и да хване лопатата да почисти пред блока.

Да дойде някой и жена ти да оправи, а? В момента няма държава, а някакви гнусни, крадливи лобисти, които единствената цел в живота им е да си напълнят джобовете, а ти се опитваш на всички нас да вмениш техните задължения? Гнусна пасмина сте всички герберасти!

я да ти видим твърденията - Не си дупчиш билети? Общината има бюджет за контрольори. Що спят? Изхвърляш си боклука през балкона? Законодателството и общинските наредби са ясни по въпроса - общината разполага и с инспектори. Що не глобяват? Караш с летни гуми? МИ забранено ли е? Ако това е проблема, да коригират ЗДП. Караш с превишена скорост? Ми рабоат на КАТ е да озапти тия с превишената скорост. Не схващаш ли кви тъпотии бълваш? Плащаме достатъчно пари на общината и държавата, за да си влезе в ролята, а тя не го прави.

Браво КГБ, много си прав.

Явно си раждан след 89г. и плещеш глупости. Аз съм работил в РПС 11 год. при стария строй и такава анархия по пътищата не е имало никога. Чистехме към всички села, първокласни пътища и навсякъде където живеят хора. Тогавашните МПС бяха пълна пародия в сравнение със сегашните и се движеха. Ние се молехме при снеговалеж да пътуват повече камиони защото поддържат кашата и не позволяват заледяване.Кой глупак сега измисли при снеговалеж да не се чисти до спирането на снеговарежа? Чисти се когато на платното има над 5см.сняг и ако трябва греблата ще минават и по пет пъти. В годината вали сняг между 5 и 8 пъти, след това има само студ, така че ако си свършиш работата на момента ще имаш по-малко разходи отколкото ако три дни след снеговалежа се мъчиш да разбиваш утъпкан лед. Но за това се иска акъл и професионализъм а не приказки за причини и далавери.

"И ако съвсем случайно нещо не е както трябва се оплакват". Че нали в другия форум си против оплакванията и протестите, бе!!!!

"И ако съвсем случайно нещо не е както трябва се оплакват." Ти нали беше против оплакването и протестите, бе ! Сега пък друга песен пееш? Реши какво искаш всъщност, не си чеши само "езика"!

Най-добре да затварят пътищата вместо да дават пари за почистването им - чиста работа.

На северна дъга на околовръстно стоят три снегорина, а пътя е затрупа със сняг. Шофьорите оставени на оцеляване, видях един мерцедес от големите Е класа да стои в полето до летище, излетял от пътя.

Кой ще ни обезщети за закупените годишни винетки и постоянните забрани за движение на тежкотоварни?

По същия начин ли спирате градския транспорт докато си изчистите булеврдите, гос'дин Цветанов?

Имам добро герберско решение на проблема: Зимата по магистралите да се движат само снегорини. За всякакви други МПС да са затворени.

Днес малоумниците са се справили по-добре. Улиците с градски транспорт са чистени. Изчистени - не, но чистени. Останалите разбира се - не. И както обикновенно - на три снегорина, два са с вдигнати гребла - просто отчитат километри.

Ако кажеш и коя година е било това. Защото определено не е било 2012

Абе не ти ли стана ясно за гумите. Няма зимни гуми за камиони

Прав си, няма зимни и летни, има нови, все още годни, износени, и негодни за каране. И всичките са различни.

KGB-въпросът не се свежда до цвета на кратуната а свежда до цвета на парите които плащаме за данъци за винетки и др.подобни измислици на властта.Плащаме данък сгради-улиците непочистени,плащаме винетки-магистралите непочиктени.Извод: за какво въщност плащаме?

Всъщност дай да видим колко плащаме. И колко души всъщност плащат. Ако съсем случайно си излизал на запад от Калотина ще видиш че това, което ние плащаме е нищо в сравнение с хората на Запад. И като данъци, и като такси. Къде има данък за апартамент 100 лв? С включена такса смет. Смевшни неща. Да не говорим че огромна част в БГ не си плащат. Българинът не иска да плаща, а знае да иска. И вместо да накара тия дето не плащат да си платят - държавата му виновна. Ето това са най-големите поражения от милиционеро-социализЪма. И започвам да си мисля че всъщност за някои екземпляри наистина по-подгодящ е милиционеро-социализма. От сталински или от Сев. Корейски тип.

За винетките не съм съгласен ! Върни лентата малко назад, всички казваха ей сега с парите от винетките, почваме да оправяме магистралите. От как са въведени, никой не е казал къде и за какво се харчат тези пари, или аз не съм чул. Дали плащат или не данъци, това е работа на държавата и ако не може да ги събере, значи нищо не става от тези, както и от предишните и тези преди тях и тн по веригата.

Е много си умен бе, се ти знаеш и разбираш нещата, а всички други, които не са на твоето "интелектуално" ниво са червени боклуци или мутро-милиционери. Разбира се, че когато веднъж или два пъти не си получил качествена услуга е нормално да спреш да плащаш за нея.

Айде спри с бръщолевенията, че ставаш за резил. Да чуем конкретни цифри. Колко са тези огромна част дето не плащат и какви са промилите на запад за местните данъци спрямо стойността на имота?

А това което плащаме като цена на винетките е съизмеримо с много от западните държави, като в някои дори е по-евтино защото се плаща само за движение по магистрали и тунели, а не за цялата републиканска мрежа. В тези страни за които говориш да сме ходили да видим хоарата не плащат за да могат да идат от село Кратунково до село Тиквово дето са 2 км едно от друго и асфалт за последно са виждали преди 30 години.

Когато решиха да се пооправят малко данъците, всичко живо ревна до небесата. Аз лично плащам 330 лв годишно, защото съм в центъра на София (за 65 кв м) , а в Люлин плащат по 110 за 100 кв м , та значи като поизравнят нещата, може и да има чисти квартални улици...

Аз да карам останалите, които не плащат, да си плащат, а общината за какво е? За данъците хич не ми говори, а отвори да видиш приходите на Столична община, след това виж, какви са приходите на други общини в Австрия, Германия и Франция - нещо да кажеш? Какъв данък от 100 лв. те гони, къде го? Май ти не си излизал от Калотина? Много ти се иска да е, като в северна Корея и тиквата да е велик вожд, но да не ви изпочупи зъбките народа!

Всъщност искаш ли да даваме целите си мизерни заплати на общините и държавата?

Ти май за нищо не плащаш, като любимата си герб?!

Чета постингите на червените кратуни на БСП-то и се питам когали ще са доволни. Може би когато дойде на власт БКП? Или ни окупира съветската армия? Или според трях окупацията на съветската армия е "освобождение". От ББ от хамериканците, от германците, абе кажи го от световния империализъм. И аз пътувах тази сутрин и мога да кажа че нещата са в рамките на нормалното. Пред блоковете не е почистено. И по тротоарите. както винаги. Но главните улици са почистени. И имаше снегорини - с вдигнати гребла или не - те си имат процедура. А освен пред някой и друг офис не видях никой да чисти пред блоковете. Но българинът е така - ако той трябва да свърши работа сто прични ще намери да не я свърши. Но когато е да критикува някой - няма равен. особено червената сган, когато става дума за ББ.

Съгласен съм с теб. Щом процедулата е да се чисти с вдигнати гребла, добре.

Господине,защо говорите само "българите"та българите"В нашата родина живеят и други етноси.Можете да кажете например "българските граждани",или "гражданите "

не мога да разбера защо обаче първо спират снегорините

Сутринта минах цяла София. Имаше снегорини, но повечето бяха с вдигнати гребла, вместо да разчистват пътищата. Също така по-малко от половината опесачаваха. С други думи, просто въртяха километраж за GPS системата.

Във Варна сняг няма, но Кирил Йорданов е докарал общината до разорение след 12 години кметуване. Ее, ех, .., БКП, СДС, БСП, НДСВ, ГЕРБ ... все тая е. Вече сме 2012 година и като свърши "бойковата зима", вероятно ще настъпи и нашата неизживяна бяла пролет.

Бат бойки е винивен за снега, за махмурлуга сутрин, за първата световна , за раждането на Хитлер, за хемороидите в задниците, за импотентноста и най- вече за злите тъщи!

хахаха хайде да не започваме от сутринта с такива ужасяващи и злободневни примери - все пак само един сняг е де , не е толкова страшно :)

Пък как и уцелиха деня за отработване на втори януари.

Май от сутринта не сте в настроение, че си търсите на кого да си го изкарате, а? Гледах толу-що софийските уеб камери, навсякъде пътищата са почистени до асфалт. Междувременно, в село Палици Еленско, примерно, 89 годишни баби НИКОГА през живота си не са виждали снегорин и валяк. И изобщо не четат новините в ДИР-а. Тях защо ги дискриминирате, а? Пратете им снегорини.

Пич къде го видя тоя асфалт бе. току що казих 10-сантиметрови снежни купчини. Да не говорим какво е по тротоарите. Като е задача на живущите да чистят от общината защо неги карат и санкционират?

За тротоарите си прав, има сняг, ама то в момента си вали. И не е работа на общината да го чисти. А контрольорите още не са се събудили, на тях заплатата им и така си върви. Но пътното платно е чисто. А в Тревненско не е. Там е разликата.

Айде бе, ще чистя тротоара - може, но друг път! Тротоара е общинска собственост и тя има ангажимент за почистването му. Не може с някакви тъпи наредби да ме задължават да чистя общинска собственост, без мое съгласие и без заплащане?

кметицата на с. Марян праща един трактор с гребло до Палици.

От кога имаме магистрала "Струма"?

Часът е 9:00. В Младост по бул. Малинов не е чистено. Големите улици към Дианабат и метрото - също не са чистени. Събота е....

ПОЧИВАТ СИ

Да потвърдя казаното : От ДианабаТ посока Студентски град и Дървеница НЕ Е чистено. За кварталните улички няма нужда да коментирам.

Дианабад, Студентски град, Дървеница, Мусагеница - не е чистено.

Аз живея в Дървеница. Ходих пеш на работа днес, минах през Младост 1. Абсолютно никъде не беше почистено. А валеше много силно и навяваше. За 40 минути на видях нито един снегорин в движение. Един видях на Цариградско си стоеше спрян. Кой каза, че в 3 през нощта е започнало почистването???

Фандъкова все казва, че машините по сгегопочистване са на старт и чистят от тъмнини! Сигурно не си е измила очите още, затова недовижда!

НАЛИ БОЙКО КАЗВАШЕ ДА СЕ ХВАЩАТ СНЕЖИНКИТЕ ВЪВ ВЪЗДУХА ДОКАТО ВАЛИ СНЯГ ДА АМА НЕ ТОЯ СМОТАНЯК ДА ГИ ХВАЩА ДЕ АМА СТОИ НА ТОПЛО

Какво от това!

ЛЕЛЕЕЕЕЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПРЕЗ ЯНУАРИ ДА ВАЛИ СНЯГ. Изказване на бойко пред медиите..... За това не се сърдете София не е почистена защото това е супер изненада..

Кво се смеете! В България вали повече сняг отколкото в скандинавските страни и Канада взети заедно. Затова не смогват.

направо да се арестуват!

Цяля София е непочистена , защо плащаме данъци на Боко Тиквата и Фандъкова отново ли ги изненада снега и гушнаха парите вече.

плащаме за да има за телешки пържолки.

Аз почнах да си мисля, че живеем в тропиците, та всеки сняг е неочакван и изненадващ. Тези от общината да не идват от Африка, та не знаят, че между ноември и март вали сняг, а и за толкова години не се ли научиха? Всяка пролет са похарчени милиони, а улици не се чистят. Малките квартални улички не са почистени, за тротоарите да не говорим! Почвам да се чудя защо плащам данъци?

А ФАНДЪКОВА СПИ СЛАДКО И СЪНУВА, ЧЕ ЛОВИ СНЕЖИНКИ.

Не се научи това време на съгласувани валежи, ей, тъпо време и това си е !

На северна дъга на околовръстно стоят три снегорина, а пътя е затрупа със сняг. Шофьорите оставени на оцеляване, видях един мерцедес от големите Е класа да стои в полето до летище, излетял от пътя.

В София към 8-8,30 не личеше да е почиствано. Един единствен заблуден снегорин видях

Дайте малко сняг насам. Зимата мина, а ние не разбрахме, че е имало такава.

Ахъм,тука в северозападния резерват покрай Дунав няма и една снежинка...

Murry@

ОТНОВО!!!!!