При взривовете, избухнали във вторник, пострадаха 18 души, а тримата, които все още се водят в неизвестност са Станимир Киров, Николай Гочев и Енчо Кремъков.

По поръчение на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, Георгиев ще се срещне с близките им, предаде "Фокус".
Вчера стана ясно, че край взривените складове са открити останки от тела, на които трябва да бъде направен ДНК анализ.

"За съжаление, надеждата умира последна, но вие сами сте се убедили, че положението горе е като лунен пейзаж, кратерът е с дълбочина между 4 и 6 метра. Хората, които са били вътре, няма теоретичен шанс да оцелеят. Намерени са по време на огледа човешки останки, биологичен материал, което означава само едно – изходът е фатален. Единствено назначената ДНК експертиза може да каже конкретно кои части от кои тела на кого са", каза Калин Георгиев.

По-късно следователят Георги Илиев заяви, че със сигурност може да се каже, че тримата работници, които бяха издирвани след взривовете в склад за боеприпаси край Петолъчката, не са между живите, предаде Дарик радио.

Специализирани екипи продължават почистването на района. В 15.30 часа бе възстановено движението на автомобили на пътя София-Бургас, в района на пътен възел "Петолъчката", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". С цел избягване на инциденти в отсечката от пътен възел "Петолъчката" до село Лозенец е разрешено само транзитно преминаване. Категорично се забранява спиране и паркиране на МПС.

По-рано днес стана ясно, че фирмата-собственик "Берета трейдинг" ще изплати обезщетения на пострадалите работници в размер до 1000 лева. Фирмата ще поеме разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района.