В още две области затягат противоепидемичните мерки от днес. В Плевен се въвежда вечерен час за ресторанти и кафенета - те ще затварят в 22.30. Доброволчески екипи ще подпомогнат работата на РЗИ и Университетската болница в града.

В Сливен се преустановяват посещенията на хазартни игрални зали и фитнес-клубове, както на ресторанти след 23 часа.

Ресторантите в Пловдив и областта вече имат вечерен час. Те трябва да затварят до 23,30 часа, също като нощните заведения. Решението беше взето вчера на извънредно заседание на Областния кризисен щаб и влезе веднага в сила. Новото ограничение беше предложено от областния управител Дани Каназирева след скандал с шумен купон до малките часове в "Soho Bar & Diner" в нощта срещу вторник.

 

Област Хасково влезе в "червената зона" по заболеваемост от COVID-19.

Добрич остава единствената жълта зона у нас с по-малко от 60 заразени на 100 хиляди души за две седмици.

От днес и Видин преминава в оранжевата зона и там кризисният щаб въведе ограничаване на работата на заведенията до 23 часа. За последното денонощие има 35 нови доказани случая на коронавирус, сочат данните на РЗИ - Видин. Ръст има и на новоприетите пациенти във видинската МБАЛ "Света Петка", съобщи за БТА директорът на видинската болница д-р Ивета Найденова.

"В момента в болницата има 14 пациенти с доказана инфекция, като притеснителното е това, че на 2 ноември стана много интензивен приемът - от тези 14 пациенти само за ден са постъпили осем души. Ако продължава с такъв темп хоспитализирането - тоест наличието на пациенти с тежки симптоми, които се нуждаят от болнично лечение, това ще затрудни в бъдеще дейността. Освен тях има още шест пациенти лежащо болни, които изчакват в момента резултатите си, каза още директорът на видинската болница. От началото на месеца хоспитализираните пациенти с коронавирус са общо 17, което надминава сериозно бройката, регистрирана през пролетта, отбеляза д-р Найденова.