Всеки гражданин беше предварително заявил дата и час и беше обслужен в рамките от 3 до 5 минути от служители на отдел “Пътна полиция” при СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Новата услуга стана възможна на сайта http://www.i-kat.оrg. Всеки гражданин, който желае да я ползва обаче не трябва да забравя, че преди да се регистрира, трябва да е платил всички задължения по наложени глоби от пътна полиция, припомнят обаче от КАТ.

От регистриралите се за получаване днес 100 потребители, са обслужени 97. Това не само доказва ефективността на системата, дава възможност на служителите да подготвят документите за връчване на всеки преди неговото идване на гише № 31, но и значително улеснява гражданите, заявиха още от министерството на Цветан Цветанов.

Преди дни стана ясно, че между 30% и 50% по-ниски глоби в КАТ може да плащат шофьорите, заснети с камери, които навреме покрият задълженията си. Това предложение е залегнало в промените в Закона за движение по пътищата.

В същото време обаче от МВР ще настояват снимката от камерите на КАТ да има силата на наказателно постановление. Така шофьорите първо ще трябва да плащат глобите си, а едва след това ще могат да ги обжалват, при което няма да се отнема контролният талон.