Целта е да се гарантира максимална сигурност, както за водачите и кондукторите, които ще се возят в автобусите, така и за самите пътници, каза заместник-кметът по транспорта в София Евгени Крусев по БНТ.

Център за градска мобилност пуска в София от 7 април нощен транспорт.

По думите му билетите за нощния градски транспорт в момента са в печат. Очаква се до дни да бъдат готови. Кондуктори ще ги продават на място в автобуса, цената на билета е 2.00 лв. и той ще важи за цялата нощ и ще бъде с дата.

Прекачването от един автобус на нощния транспорт в друг няма да се таксува допълнително.

Ще има 4 основни линии, които свързват основните квартали на града с центъра, а  пресечната им точка ще е на площад „Княз Александър I Батенберг“. Там в рамките на 5 минути хората ще могат да се прекачат от едното превозно средство на друго, ако има необходимост.

Там, където спирките на нощния градски транспорт не се засичат със спирки от редовните линии, които се изпълняват през деня, ще бъдат сложени допълнителни указателни табели, така че хората да знаят къде спират нощните автобуси.

Там, където спирките се засичат с дневния градски транспорт, ще бъдат поставени допълнителни табели, че ще има транспорт и през нощните часове, обясни още Крусев.

Надяваме се от събота хората да могат да го използват активно, допълни зам.-кметът.