Светлинно шоу в седем града у нас имаше снощи в подкрепа на болните от коронавирус и медиците, които се борят със заразата.

Небето над една от най-големите болници в Южна България - бившата Окръжна болница в Пловдив - беше осветявано в продължение на половин час от мощни прожектори в знак на подкрепа на борбата на медици и пациенти със заразата от COVID-19, съобщи bTV. На още две места в града под тепетата разноцветни светлинни лъчове се опитаха да пробият гъстата облачност и дъжда между 20 и 20.30 часа.

Част от мащабната инициатива #LightTheSky стана и Велико Търново. Озаряването на небето над старопрестолния град е израз на признателност към всички, които са ангажирани с овладяването на COVID-eпидемията и лечението на пациентите.

На две места в Бургас осветиха небето с лъчи от светлина. Под дъжда прожекторите успяха да пробият облаците мъгла, за да дадат надежда на бургазлии, както на заразените в коронавирус, така и на всички, които ежедневно се грижат за справяне с пандемията.

Рентал компаниите осигуряват техника за масови събития и концерти и се надяват скоро животът да продължи по старому.

"В момента виждат светлината в тунела, която всички искаме да видим, от тази пандемия, която е обхванала цял свят. Надявам се да я открием и скоро това нещо да свърши и малко по малко да върнем нормалния си ритъм на живот. Чисто демонстративно подкрепяме всички полицаи, всички лекари, всички които се притесняват за живота си, притесняват се живота на близките си, да ги подкрепим и да кажем, че все пак не е толкова страшно, ще го преодолеем”, споделя Стефан Баев.

В небето над Перник също се появиха лъчи на надежда и подкрепа.

Светлинното шоу е част от инициатива на Асоциацията на рентал компаниите в България. Идеята е хората да снимат светлинните лъчи и да ги публикуват в социалните мрежи в знак на подкрепа на медиците под хаштаг LightTheSky.