В навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово екипът на Националния център по трансфузионна хематология отправя апел за кръводаряване.

За да осигурим на болните и пострадалите пациенти необходимите им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство, се казва в съобщението.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9.00 до 15.30 часа, на адрес ул. "Братя Миладинови" 112, съобщиха от здравното министерство.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. Националнияt център по трансфузионна хематология гарантира запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са в процес на ваксиниране срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

Нека с вяра и съпричастност да помогнем на нуждаещите се.

Дарете кръв! Подкрепете Живота!