39-годишният Иван Михайлов е бил задържан около 14.30 ч. в село Изгрев след шофиране в нетрезво състояние, предаде БГНЕС.

Мъжът бил проверен за наличие на алкохол, като дрегерът отчел 1.8 промила алкохол. Той е придружен от полицейските служители до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба, но водачът отказал да даде кръв за изследване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград, цитирани от "Фокус".
По време на придвижването му с полицейски автомобил към управлението 39-годишният мъж направил опит да слезе и да избяга. Той е задържан около 17:00 часа в Първо РУП-Благоевград с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство.

Час по-късно шофьорът е намерен обесен на връзката на анцуга си в ареста на РПУ, който се намира в сградата на Областната дирекция на МВР. Смъртта му е констатирана от лекарски екип.
По информация на bTV обаче арестантът се е обесил с чаршаф, който е бил на леглото в килията. Дежурните полицаи го открили в безсъзнание, извикали Бърза помощ, но мъжът починал в линейката.

Директорът на благоевградската полиция комисар Георги Костов отказа повече подробности с мотив, че вече се води досъдебно производство. Той обаче е категоричен, че служителите, допуснали инцидента, ще бъдат наказани.

Разследването ще изяснява всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на мъжа и дали тя е настъпила в резултат на извършено престъпление от общ характер, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Ще се установят и данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители.
Инспекторатът на МВР също е започнал проверка по инцидента, изпратени са и служители на Института по психология на МВР.