PR-ескпертът даде интервю за предаването "На кафе с Гала" по "Нова телевизия, в което бе с четирите си деца - Моника и Венцислав от първия й брак с бившия банкер Венцислав Йосифов, и Дария и Георги - децата й от Станишев.

По думите й няма нищо вярно в твърденията, че е "сивият кардинал" на държавата.

"Когато чувам каква "помия" се излива върху мен ми става адски неприятно. Няма смисъл да се отговаря на такива хора. Наясно съм, че се опитват да уязвят Сергей. По случаите, за които се говори за мен, съм давала много ясни обяснения. Показах в комисията "Хохегер" стотици положителни статии за България. През цялото време имаше материали, че е едно гето", каза съпругата на соцлидера, цитирана от "Дневник".

Станишева не си и представяла, че ще трябва да се оправдава за нещо, което счита за добра работа за страната и смята това за много грозно.

Тя обяви, че оттук нататък ще се обръща към съда при всяко невярно твърдение по неин адрес, независимо дали нападките идват от медии или политици.

“Хохегер беше една от най-реномираните европейски фирми за публична комуникация. Никой не можеше да знае, че 4-5 г. по-късно ще бъде обвинен в Австрия (лобистът е в затвора за участие в схема за спонсориране на партия – б.р.). Едва ли всички хора, с които е работил, са престъпници. Работих за подобряване на имиджа на България в ЕС”, заяви още Станишева, цитирана от OffNews.

Наскоро и Станишев се закани да търси съдебна отговорност от политици за нападки срещу семейството му.

Вижте снимки на Моника и Сергей Станишеви>>

Бившият президент Георги Първанов заяви, че обкръжението на лидера на БСП има свои собствени икономически интереси, които не работят в интерес на партята. Първанов даде да се разбере, че има предвид и семейния кръг на Станишев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и политици от партията му също са коментирали, че Станишева има икономически интереси:

"Кликата зад една жена
, на тъмно
, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата.
Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, и част от ръководството на ДПС."

Италианско семейство

По-голямата част от разговора в "На кафе" бе за семейството, запознанството със Станишев, любовта и брака им, както и грижите за децата.

Разказа, че се влюбила в Станишев както се влюбва ученичка, в началото познанството им било чисто професионално, а той се държал сухо и делово.
Тя пък се отнасяла критично към него и смятала, че може да работи по-добре.

"Ние сме като едно голямо италианско семейство", каза Станишева.

Предаването предизвика бум в социалните мрежи.