Поради технически причини някои от влаковете тази сутрин не излязоха от депо "Обеля" и композициите се движеха на по-големи интервали. Екипи на "Метрополитен" ЕАД отстраниха проблема.

"Влаковете, които се движат по трасето в момента, покриват графика. В пиковия час те бяха по-малко, от колко предвижда графикът, за това имаше малко по-голям интервал от време между тях”, разясни Стоян Братоев, директор на "Метрополитен" ЕАД пред "Фокус".

"Мотрисите вече се движат по разписание”, увери Братоев.

Малко след 6 часа тази сутрин таблата на много метростанции бяха застинали на 0 минути интервал. Редовно пътуващи в тези часове на деня твърдят, че всяка следваща мотриса се е забавяла поне с пет минути. 

От пресцентъра на Столичната община съобщиха преди 9 часа, че влаковете на столичното метро по линията "Сливница-Бизнеспарк" се движат с интервал 6 минути, а влаковете по линиите "Летище-Младост" и "Обеля-Джеймс Баучер" се движат с интервал 11 минути.

Причина за по-големия интервал на движението на влаковете в е бил технически проблем с мотриса при депото в "Обеля". 

"Техническият проблем е свързан с влак, който е спрял да се движи на изхода на депото в кв. "Обеля“ и препречва движението на останалите мотриси", обясни по-рано Стоян Братоев.