Мъж от Монтана се размина на косъм, след като мълния пада на сантиметри от него. Това се случва в централния парк на града. Борислав Петков на 64 г. не е пострадал сериозно. Прегледан е в болница и е освободен.

Над 80 хиляди мълнии са регистрирани на Балканите през последното денонощия, като 25 000 от тях са паднали на територията на България. Рекордните валежи наводниха улиците на няколко града в страната, като Русе, Трявна, Несебър и курорта "Слънчев бряг". Най-тежко е положението на пътя за „Свети Влас”, където автомобилите са се движиха като плавателни средства.

В Русе поройният дъжд също наводни основни булеварди, а движението беше силно затруднено, като се наложи спиране на градския транспорт. На много места отводнителни шахти не успяваха да поемат огромното количество вода. 

Спред синоптиците, бурите са преминали по линия североизток на юг-югозапад. След тях се очертава се топло и задушно време с температури между 28 и 33 градуса. Валежите ще са на по-малко места. Следобяд ще обхванат Предбалкана, Стара планина и почти цялата южна половина на страната. Има условия и за градушки.

В 5 области на страната валежите ще са по-значителни – Пловдив, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Там количествата за денонощието ще са между 15 и 30 литра на квадратен метър с отделни порои до 50 литра на квадратен метър.Около Черноморието също очакваме превалявания – с по-голяма вероятност по южното крайбрежие. Температурите там – около 28-30 градуса на въздуха и 26-27 градуса на морската вода. Следващите няколко дни ще са особено горещи в югозападните и централните южни части на континента. Очакват се жеги с температури около и над 42 градуса с усещане за още по-свирепа горещина. В четвъртък времето ще е сухо и горещо, но в петък и събота отново ще има валежи и гръмотевици.