Бездомният Йордан И., родом от село Бело поле, си нанесъл две прободни рани с нож в областта на шията и корема с ловджийски нож, съобщиха Дарик радио и БНР.

Състоянието му е критично, но, според лекарите, мъжът може и да оживее, защото не са засегнати артерии или жизненоважни органи при опита за самоубийство. Той е опериран.

Според разследващите полицаи отчаянието е накарало мъжа да посегне на живота си. Пред тях той признал, че безизходицата го е накарала да иска да сложи край на живота си. Преди години Йордан продал родната си къща, за да покрие с парите банков кредит. Впоследствие не успял да си намери работа и започнал да живее в мазето на „Къщата на ужасите".

Преди месец в нея умря от измръзване 41-годишният клошар Асен Атанасов.

Според анализ на Асоциацията на колекторските агенции в България средната класа в България затъва в дългове.
"Днес профилът на длъжника се различава значително от общата представа – той е на възраст между 40 и 50 години, жител на голям град. Преди години е достигнал висок стандарт и е теглил голям кредит. С настъпването на кризата обаче му става все по-трудно да покрива всички разходи", обясни Райна Миткова-Тодорова, председател на асоциацията.